Messuilla positiivinen tunnelma

Vuoden 2010 ensimmäiset rakennusalan messut olivat tunnelmaltaan erittäin myönteiset. Liikkeellä oli erittäin runsaasti rakentamista aloittavia tai sitä vakavasti harkitsevia, pääosin nuoria perheitä, jotka vierailivat messuilla päivittämässä tietouttaan ja hakemassa uusia ideoita. Näytteilleasettajat olivat järjestään sitä mieltä, että lähes kaikilla osastoilla käyneillä oli valtava tahtotila käynnistää usein jo pitkäänkin suunnitteilla ollut rakentamis- tai remontointihanke. Kävijöiden profiili oli selkeästi nuoria lapsiperheitä, joilla työ ja elämä muutenkin on tasapainossa ja usko tulevaisuuteen siten luja.

Kävijämäärässä kasvua

Messujen kävijämäärä oli 14 707, mikä oli kymmenisen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Viikonlopun ”karseat” sääolosuhteet ja lumen määrästä johtuva P-paikkojen vähyys vaikutti varmasti osaltaan kävijälukua pienentävästi varsinkin sunnuntain osalta. Joka tapauksessa sunnuntain ensimmäisen tunnin kuluessa tuli messuille 10 000. kävijä, joka löytyi Salmisen perheestä. Reeta, Tomi ja Kerttu-tyttönen olivat lähteneet Espoon Kivenlahdesta hakemaan vinkkejä pienkerrostalokotinsa sauna-, kylpyhuone- ja kodinhoitotilojen sekä kotiin jääneen koululaisen, Vertin, huoneen remonttiin.

Taloyhtiö-seminaarissa täysi tupa

Messujen avajaispäivä perjantai oli tarkoitettu ammattilaisille, eritoten taloyhtiön hallinnoinnista vastaaville isännöitsijöille ja hallitusten puheenjohtajille. Kaikkiaan yhdeksän eri aiheista tietoiskua täyttivät seminaaritilan järjestään täyteen. Eri taloyhtiön edustajia kävi paikalla yhteensä 284 henkilöä. Aivan yhtä suuri mielenkiinto oli viikonlopun kuluttajille suunnatuissa seminaareissa ja työnäytöksissä. Moni messuvieras kuunteli jopa useamman luennon peräjälkeen. Varsinkin sisäilmastoon liittyvät asiat tuntuivat kiinnostavan.

Lammi-Kivitaloilla paras osasto

Asiantuntijaraati valitsi Lammi-Kivitalojen osaston messujen parhaaksi. Raatia viehätti erityisesti osaston väljyys, valoisuus, eri tuotteiden esilletuonti, nykytekniikan hyödyntäminen ja ennen kaikkea henkilöstön palvelualttius. Lammi-Kivitaloille myönnettiin menestyksestä erityinen kunniakirja, jonka luovuttivat messupäällikkö Jussi Ruotsalainen ja myyntijohtaja Aulis Ruotsalainen Suorakanava Oy:stä, joka vastasi messujärjestelyistä.

Joonas Sipari vastaanotti kunniakirjan Jussi Ruotsalaiselta


Joonas Sipari vastaanotti kunniakirjan Jussi Ruotsalaiselta

Hannu Ahokas (oik.), Pirjo Huhtakangas, Arto Harainen ja Joonas Sipari edustivat sunnuntaina Lammi-KivitalojaHannu Ahokas (oik.), Pirjo Huhtakangas, Arto Harainen ja Joonas Sipari edustivat sunnuntaina Lammi-Kivitaloja

Yhteenveto

Messujärjestäjä Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen oli varsin tyytyväinen messutulokseen harmitellen huonoa säätä, joka aiheutti varmaan melkoisesti kotiin jäämisiä. Myöhänen oli myös pahoillaan kävijöiden puolesta pysäköintitilojen niukkuudesta, kun noin kolmannes paikoista oli lumikasojen peittämänä. Näytteilleasettajien myönteisen palautteen ja messujen muutenkin positiivisen tunnelman Myöhänen arvioi näkyvän vilkastuvana aktivoitumisena, joka johtanee myös pientalorakentamisen määrän kasvuun. - Onhan kannustimena nyt matala korkotaso, kohtalainen tonttitarjonta jopa pääkaupunkiseudulla sekä hyvän työvoiman saatavuus, kannustaa näin toimitusjohtaja Hannu Myöhänen rakentamista suunnittelevia.
Kehitysjohtaja Pentti Teponoja päivysti Omataloyhtiö-osastolla, jossa yhtiöiden vastuuhenkilöt osoittivatkin erittäin laajaa kiinnostusta ”aamusta iltaan”.Kehitysjohtaja Pentti Teponoja päivysti Omataloyhtiö-osastolla, jossa yhtiöiden vastuuhenkilöt osoittivatkin erittäin laajaa kiinnostusta ”aamusta iltaan”.
Onni-Pelle loihti ehtymättömästä laaristaan kukkasen myös messuilla pistäytyneelle Hanna-Maria Seppälälle.Onni-Pelle loihti ehtymättömästä laaristaan kukkasen myös messuilla pistäytyneelle Hanna-Maria Seppälälle.
Kävipä Onni-Pelle aika ajaoin tervehtimässä myös täpötäydessä Muksulassa ahertavia lapsiakin.Kävipä Onni-Pelle aika ajaoin tervehtimässä myös täpötäydessä Muksulassa ahertavia lapsiakin.
Messuvieraat ennakoivat jo tulevia remontteja: niin sisäpuolisia…Messuvieraat ennakoivat jo tulevia remontteja: niin sisäpuolisia…
…kuin myös ulkopuolisia…kuin myös ulkopuolisia
Messupäällikkö Jussi Ruotsalainen kiittää kaikkia messuvieraita, näytteilleasettajia ja lukuisia messutekniikan ja –palveluiden toteuttamisessa mukana olleita yhteistyökumppaneita. - Erityiskiitos myös viranomaistahoille. Jotkut järjestelyvaatimukset ovat tosin kiristyneet vuosi vuodelta, mutta ymmärrämme niiden vain varmistavan messuvieraiden turvallisuutta. Yhteistyö sujui mainiosti, korostaa Ruotsalainen, joka tähyää jo vuoden päästä pidettäville messuille. Lähtökohta onkin aika hyvä, sillä jo kymmenet näytteilleasettajat ovat varanneet alustavasti paikan vuoden 2011 messuille.
 
Päivitetty
1.2.2010