Suomen ensimmäinen passiivitaloasuinalue Pälkäneelle

Pälkäneelle Roineen järven rantaan nousee Suomen ensimmäinen passiivitaloalue. Kostianvirran passiivitaloalueeksi nimetylle alueelle rakennetaan yhteensä 33 asuntoa yhdeksään paritaloon ja viiteen kolmen perheen rivitaloon.

Kaikki alueelle tulevat passiivitalot ovat valmistaloja, jotka rakennetaan suurelementeistä ja SPU Passiivikattoelementeistä. Kattoelementtien lisäksi SPU Eristeitä käytetään myös talojen muissa eristeratkaisuissa.

Suomen ensimmäinen passiivitaloasuinalue.Suomen ensimmäinen passiivitaloasuinalue.

Rakentaminen aloitetaan huhtikuussa 2010

Alueen paritalot ovat kooltaan 230 ja 250 neliötä, rivitalot 300 neliötä. Talot toteutetaan markkinarahoitteisesti. Ensimmäisen talon rakentaminen aloitetaan huhtikuussa 2010.

Passiivitalojen rakentaminen on alkanut Suomessa yleistyä, mutta tähän saakka kyse on ollut lähinnä yksittäisten talojen rakentamisesta. ”Pälkäneen asuntohanke on päänavaus passiivienergiarakentamisen leviämiselle myös aluerakentamiseen”, sanoo SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen.

Passiivitalot:

Passiivienergiatalon toiminta perustuu siihen, että talon lämmitysenergiantarve on vähennetty niin pieneksi että kodinkoneiden ja ihmisten tuottama lämpö riittävät ylläpitämään miellyttävän sisälämpötilan suurimman osan vuodesta. VTT:n määritelmän mukaan passiivitalon vuosittainen lämmitysenergian maksimitarve on Suomessa 20 - 30 kWh/m². Yleistyessään passiivitaloilla voidaan tehokkaasti vähentää hiilidioksidipäästöjä ja torjua ilmastomuutosta.
 
Julkaistu
1.2.2010