Vallox Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä

Vallox Blue Sky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.

Lisätietoa Vallox-ilmanvaihdosta

Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta Blue Sky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan ”tähden” muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi Blue Sky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.

Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox Blue Sky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.

Vallox Blue Sky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi Blue Sky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Vallox Blue Sky -putken työstö ei vaadi erikoistyökaluja. Liitokset tehdään nopeasti pikaliitoksilla jakolaatikon ja venttiiliyhteen välille. Putken pituutta voidaan jatkaa pikaliittimillä.

Hajuttomasta polyeteenistä valmistettu putki on hygieeninen (M1-puhtausluokka). Blue Sky -putken ulkovaippa on aallotettu. Sisäpinta on sileä, antistaattinen, mikrobisuojattu ja tiivis. Putki on helppo puhdistaa jakolaatikon tai venttiilin kautta.

Vallox Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä sisältää putkiston lisäksi tarvittavat ilmanjakolaatikot ja venttiilien liitäntäosat asennustarvikkeineen ja osineen.
 
Julkaistu
26.1.2010