Tiili on kaunis, energiatehokas ja huoltovapaa
- tiilirakentaminen Rakenna & Remontoi -messuilla osastolla 17 A

Julkisivua ei enää valita pelkästään ulkonäön perusteella, vaan rakenteen alhaiset käyttökustannukset, vähäinen huollon tarve ja pitkäaikaiskestävyys ovat yhä tärkeämpiä kriteereitä ulkoseinän rakenneratkaisua ja julkisivua valittaessa.

Lisätietoa julkisivutiilistä

Lisätietoa TERCA-tiilitaloista

Tiili sopii niin uudis- kuin korjausrakentamiseen.
Tiili sopii niin uudis- kuin korjausrakentamiseen.

Tiili sopii kaikkien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi

Nykyisin tiilijulkisivu erotetaan runkorakenteesta aina ilmaraolla ja siksi se soveltuu kaikkien yleisimpien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi, olipa kyseessä puu- tai kivirakenne.

Huoltovapaa ja ekologinen

VTT:n tutkimuksen mukaan 100- vuoden elinkaaritarkastelussa tiili on kaikkein vähiten huoltoa vaativa julkisivumateriaali. Tätä ei useinkaan tule ajateltua olipa kyseessä sitten uudis- tai korjauskohde. Käytännössä huoltovapaus tarkoittaa sekä vapaa-ajan että kustannusten säästöä pitkällä aikavälillä. Juuri siksi tiilijulkisivu on myös ekologinen rakenneratkaisu. Tämän lisäksi tiili vain paranee vanhetessaan ja rakennus on hyvin arvonsa säilyttävä.

Tiilikuorimuuri ja ilmarako alentavat energian kulutusta

Eristävyyden kannalta seinärakenteen tärkein osa on sen lämmöneriste. Yhtä tärkeää on myös se, että rakenne on oikeaoppisesti toteutettu ja rakenteellisesti tiivis. Pitkäaikaistutkimuksissa on todettu, että tiilestä tehty julkisivumuuri ja sen takana oleva 30–40 mm ilmarako pienentävät energiankulutusta jopa 8 % lämmityskaudella, olipa sen takana oleva runkorakenne mikä tahansa. Lisäksi tutkimuksin on voitu todeta, että tiilinen runkorakenne tasaa erinomaisesti sekä lämpötilojen että kosteuden vaihteluja parantaen näin asumismukavuutta kaikkina vuodenaikoina.

Julkisivumuuraus on aina selkeästi ilmaraolla lämmöneristeestä eriytetty. Tästä syystä koko ulkoseinärakenne on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen. 
Julkisivumuuraus on aina selkeästi ilmaraolla lämmöneristeestä eriytetty. Tästä syystä koko ulkoseinärakenne on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen.

Tiilijulkisivu parantaa ääneneristävyyttä

Kodin tulisi olla rauhallinen paikka asua ja levätä. Siksi ääneneristävyys on yhä olennaisempi osa asumisviihtyvyyttä. Tiilijulkisivu parantaa olennaisesti esimerkiksi puurunkoisen talon ääneneristävyyttä. Erityisesti lento- ja liikennemelualueilla tiili on oivallinen ratkaisu hyvin ääntä eristäväksi julkisivumateriaaliksi.

Terca-tiilitalon saa vaikka avaimet käteen toimitettuna.Terca-tiilitalon saa vaikka avaimet käteen toimitettuna.

UUTUUS! RETRO -julkisivutiili

Sileiden, harjattujen ja erityyppisten karheiden tiilien rinnalle on kehitetty muotokieleltään kauniisti vaihteleva RETRO -tiili. Tiilen olemus on käsinleivotun omainen ja se soveltuu sekä julkisivuihin että sisustamiseen. Yhdessä rouhean laastisauman kanssa tiilijulkisivu on kauempaakin katsottuna kauniin elävä. Tiilikoot ovat 285x85x60 mm tai 285x135x60 mm ja väreinä tuohenvalkoinen, punainen, iltarusko, kaakaonruskea ja grafiitinmusta.

RETRO -tiiliuutuudet esittelyssä messuosastollamme.

RETRO KaakaonruskeaRETRO Kaakaonruskea
RETRO PunainenRETRO Punainen

Tiili on paras rappausalusta

Poltettu tiili on maailman eniten käytetty rappausalusta, josta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Asiantuntijoiden mielestä se on edelleen myös paras rappausalusta. Tiili kuivuu kaikista kivirakenteisista materiaaleista nopeimmin, jolloin rappaustyö voidaan aloittaa varsin nopeasti heti muuraustyövaiheen jälkeen.

Tiilen alhaisesta kosteuskutistukosteuskutistumasta johtuen rappaus ei vaadi myöskään verkottamista. Lujan ja pitkäikäisen julkisivurappauksen aikaansaamiseksi rappausalustana käytettävän tiilen pinnan tulee aina olla karhea ja sen vedenimun tulee olla 8-12 %. Kun rappaus on tehty tiilen päälle, se on elinkaareltaan pitkäikäinen ja myös eristeet pysyvät aina kuivina yhä pahenevissa Suomalaisissa sääolosuhteissa.

Terca-tiilitalo – energiatehokas rakennusjärjestelmä

TERCA -runkotiilen ja ohutsaumamuurauksen kehittäminen oli askel poltetun tiilen uudelle muurausaikakaudelle. Wienerbergerin kehittämä TERCA -tiilitalojärjestelmä on yksilöllinen pientaloratkaisu, joka koostuu ohutsaumamuurattavista TERCA -runkoponttitiilistä ja julkisivutiilistä sekä niiden väliin asennettavasta lämmöneristeestä.

Julkisivu voidaan jättää joko puhtaaksi muuratuksi tai rapata. Isokokoisista runkotiilistä valmistuu nopeasti talon runko ja väliseinät. Väliseinien paksuudeksi voidaan valita joko 130 mm tai 85 mm. Ohutsaumamuuraukseen perustuva muurausmenetelmä on laastia säästävä ja perinteistä muuraustapaa nopeampi. Parhaimmillaan yksikerroksisen 200-300 m2 talon rungon muuraus vie kolmen hengen työkunnalta aikaa vain viikon.

runkotiilistä valmistuu nopeasti talon runko ja väliseinät.runkotiilistä valmistuu nopeasti talon runko ja väliseinät.
Väliseinien paksuudeksi voidaan valita joko 130 mm tai 85 mm. 
Väliseinien paksuudeksi voidaan valita joko 130 mm tai 85 mm.

TERCA-täystiilitalo – matala- ja passiivienergiaratkaisuna

Ilmaraolla varustettu täystiilitalon runkoratkaisu on ainoa kivitaloratkaisu, jossa julkisivu on selkeästi lämmöneristeestä ilmaraolla eriytetty. Tästä syystä täystiilitalo on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen. TERCA –täystiilitaloratkaisussa ulkoseinärakenne on helppo toteuttaa jokaisen omien toiveiden mukaisesti, olipa kysymyksessä matala- tai passiivienergiatalo.

Nykyisen ulkoseinille asetetun lämmöneristysmääräyksen (0,17 W/m2K) täyttävä täystiilinen TERCA -ulkoseinärakenne aikaansaadaan jo 150 mm paksulla SPU-AL-eristeellä tai vaihtoehtoisesti 205 mm paksuista mineraalivillaeristettä käyttäen. Passiivienergiatasolle 0,10 W/m² K päästään esimerkiksi. 220-240 mm paksuista SPU-AL eristettä käyttäen.

Terca-tiilitalo vaikka avaimet käteen toimitettuna

TERCA -tiilitalo on aina yksilöllinen arkkitehdin suunnittelema koti. Yhteistyöverkostomme avustuksella toiveiden mukainen TERCA -täystiilitalo on tarvittaessa mahdollista saada joko runkotoimituksena ja tarvittaessa vaikka avaimet käteen tehtynä.

Jätä yhteydenottopyyntö lähinpään TERCA-tiilitalon palvelupisteeseen

Käsinlyödyt Terca-tiililaatat sisustamiseen

Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla kasinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Niillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja malleja. Tiililaatat on mahdollista asentaa vaikka itse. Aidot TERCA -tiililaatat soveltuvat kiinnitettäviksi useimmille eri pohjarakenteille.

Olemme Rakenna & Remontoi -messuilla osastolla 17 A

 
Julkaistu
19.1.2012