Terve perusta talolle - kosteus kuriin!

Kun rakennetaan uutta taloa tai kunnostetaan vanhaa, on syytä varmistaa, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Näin turvataan miellyttävä, viihtyisä ja terveellinen asuinilmasto.
Toimiva perusmuurin eristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää. Rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen.


Lisätietoa Icopal-veden- ja kosteudeneristeistä>
Fonda UniversalFonda Universal

Fonda universal -perusmuurilevy

Fonda Universal on vesitiivis perusmuurilevy, joka estää kosteuden tunkeutumisen rakenteisiin. Nystyräkuviointi estää painumisen ja jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta mahdollinen kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin.

Pitkäikäinen Universal on lujaa, vesitiivistä ja ympäristöystävällistä polypropyleenia. Universal kestää 15 000 kg/m² tasaisen kuormituksen ominaisuuksiaan menettämättä! Materiaali on joustavaa ja asettuu tasaisesti auki rullattaessa. Asennus sujuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Ainutlaatuinen urakuviointi helpottaa levyn leikkaamista sekä muotoilemista kulmissa ja reunoissa. Fonda Universal on VTT:n sertifioima laatutuote.

1. Radon/SokkeliPolar 2. Slammaus 3. Universal-peitelista 4. Universal-kiinnikkeet 5. Bitumiliuos 6. Radon/SokkeliPolar 7. Viiste 8. Sokkelikaista1. Radon/SokkeliPolar 2. Slammaus 3. Universal-peitelista 4. Universal-kiinnikkeet 5. Bitumiliuos 6. Radon/SokkeliPolar 7. Viiste 8. Sokkelikaista

Kosteuskatkot varmistavat toimivan kosteuseristyksen

Maakosketuksissa olevien ulko- ja väliseinien perustuksista on estettävä veden kapillaarinen nousu. Ensimmäinen kosteuskatko suositellaan tehtäväksi anturan ja perustusten väliin ja toinen perusmuurin yläpintaan erottamaan ulkoseinä perusmuurista. Kosteuskatkot tehdään lisäksi myös kantavien sisäseinien perustusten yläpintaan. Kosteuskatkot tehdään bitumikaistoilla, jotka liimataan yhteen 50 mm:n limityksillä. Kumibitumikermillä tehty radoneristys suojaa myös rakenteita veden kapillaariselta nousulta. Kun pohjaan tehdään radonsuojaus, kosteuskatkoa ei yleensä tarvita perusmuurin ja seinän väliin.

Tehokas stoppi huoneilman radonille

Radon on maaperän kiviaineksessa muodostuva radioaktiivinen kaasu, joka on suurina määrinä haitallista terveydelle. Radioaktiivista radonkaasua ei voi nähdä, haistaa, maistaa tai tuntea. Ulkoilmassa radonpitoisuudet ovat niin pieniä, ettei siitä ole vaaraa terveydelle, mutta huoneilmaan kerääntyvä radon lisää suurina pitoisuuksina keuhkosyövän riskiä.

Rakennus toimii ikään kuin hormina, joka ulko- ja sisälämpötilojen vaihteluiden vuoksi vetää radonia maaperästä huoneilmaan. Eniten radonia esiintyy alueilla, joissa maaperä on erityisen hiekkapitoinen, kuten hiekka- ja soraharjuilla. Vaikka tuleva koti ei sijaitsisikaan erityisen radonpitoisella alueella, radon kannattaa silti huomioida uudisrakentamisessa: tonttimaan lisäksi huoneilman radonpitoisuutta voivat nostaa tontille tuotava täyttömaa sekä hiekkapohjaiset rakennusmateriaalit.

Läpivientien tiivistys varmistaa suojan

Radonin torjunnan keskeisiä elementtejä ovat radoneristeet. Eristäminen on edullisin, tehokkain ja helpoin tapa varmistaa huoneilman turvallisuus. Valmiin rakennuksen radonkorjaukset ovat usein työläitä ja kalliita eikä turvallista tasoa välttämättä saavuteta korjauksesta huolimatta. Siksi onkin tärkeää huomioida radonturvallisuus jo suunnitteluvaiheessa.
Icopalin Radon/SokkeliPolar-kumibitumikermi asennettuna laatan ja perusmuurin liitoksen väliin estää tehokkaasti radonin kulkeutumisen huoneilmaan, kun myös läpivientien huolellista tiivistämisestä on huolehdittu. Läpiviennit suojataan läpivientitiivisteillä. Ellei tiivistettä voida käyttää, tiiveys varmistetaan tiivistysnauhalla ja kumibitumiliimalla tai -massalla. Radoneristyksen lisäksi lattialaatan alle asennettu putkisto yhdistettynä huippuimuriin vähentää myös osaltaan huoneilman radonpitoisuutta. Kaikkein tehokkain suoja radonia vastaan saadaan yhdistämällä radoneristys ja kaasua poistava putkisto.
Icopalin Sokkeli/Polar-läpivientipakettiIcopalin Sokkeli/Polar-läpivientipaketti

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
19.1.2010