• Etusivu
  • Rakentaminen

Uusi Rakentaja.fi-vuosikirja tulee painosta näinä päivinä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.01.2010
20101_19847.jpg

Rakentaja.fi-vuosikirjaksi nimensä muuttaneen printtituotteemme ensimmäinen osa tulee näinä päivinä painosta. Toinen osa ilmestyy keväällä. Molempien painos on 50 000 kpl, joten maailmalle jaetaan vuoden aikana runsaat 20 miljoonaa sivullista rakentamisen infoa – parhailta materiaali- ja palveluntarjoajilta!

Kirjat postitetaan kaikille uusille jäsenille, jotka liittyvät palveluumme ja joiden hankkeena on omakotitalon, asuinhuoneiston tai vapaa-ajan asunnon rakentaminen tai remontointi. Kirjaa jaetaan myös messuilla.

Koska eräs kumppanuuden kulmakiviä on, että kaikki markkinoivat kaikkia, voi kirjoja käyttää myös erilaisten asiakastilaisuuksien houkuttimena. Ota yhteyttä, kerromme esimerkkejä.


Rakentaja.fi-vuosikirja Osa 1: "Suunnittelusta vesikattoon"

Rahoitus ja vakuutus


Suunnittelu ja aloitus


Perustukset ja pohjarakenteet


Ulkopuoliset LV-työt


Talopaketit, huvilat ja rungot


Eristäminen


Vesikattorakenteet


Julkisivut


Ulko-ovet, ikkunat, lasitukset

Rakentaja.fi-vuosikirja osa 2: "Sisätyöt, piha ja puutarha"
Tulisijat ja hormit
Väliseinät, väliovet
Kylpyhuone- ja saunatilat
Pinnoitteet ja sisäportaat
Lämmitys ja ilmanvaihto
Sisäpuoliset LVI-järjestelmät
Sähköistys ja valaistus
Kalustus ja koneistus
Piharakenteet ja pinnat
Pihatarvikkeet ja -rakennukset

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20212_68802.jpg
Omakotitalon rakentajan ehdoton apuväline
Erilaiset laserit ovat ehdottomia työvälineitä rakennustyömailla sekä omakotitalon rakentajille. Niillä saat tehtyä tarkkaa työtä niin vaaituksissa kuin korkeuksien mittaamisessa. Varsinkin pyörivällä laserilla helpotat ja nopeutat työtäsi.
kattokeskus
Miksi kannattaa valita Kattokeskus remonttikumppaniksi?
Vaikeina aikoina korostuu yrityksen vakavaraisuus ja pitkä toimintahistoria, olipa kyseessä sitten uuden talon hankinta tai isompi remontti, johon kuuluu usein pitkä takuuaika. Kattokeskus on tehnyt kattoremontteja jo yli 25 vuoden ajan, jona aikana on kertynyt jo lähes 16 000 remontin kokemus.
20228_79224.jpg
Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon
Vuonna 1947 valmistuneen kaksikerroksisen hirsitalon sähköistys ja käyttövesi- sekä viemäröinnin putkitukset uusittiin vastaamaan nykypäivää. Jo alussa tiedettiin, että projekti ei välttämättä tule olemaan helppo, koska talossa aiottiin asua osittain samaan aikaan remontin edetessä. Remontin tavoitteena oli käytettävän energian monipuolisuuden ja hyötysuhteen parantaminen sekä asumisviihtyvyyden nostaminen.Miten remontti sujui? Pääsimme kurkistamaan perhe Piiraisen hirsitaloremonttia.
20206_65135.jpg
Ikuisesti kuiva talo - katso kuivatusjärjestelmän matka messutaloon
Kosteusongelmat ovat hyvin yleisiä vanhemmissa taloissa, mutta joskus uudemmissakin taloissa voi tulla ongelmia kosteuden kanssa. Näitä ongelmia voidaan kuitenkin ehkäistä tehokkaasti ja varmistaa turvallinen asuminen. Petri Turtiainen kertoo, miten hänen poikansa Mikael Turtiaisen asuntomessuille rakennettavaan kotiin valittiin SafeDrying-järjestelmä.
20116_26843.jpg
Hyvinkään asuntomessualueen
Hyvinkään kaupunki ja Suomen Asuntomessut järjestivät yleisen arkkitehtuurikilpailun Hyvinkään vuoden 2013 asuntomessualueelle rakennettavan korttelitalon suunnittelusta. Palkintolautakunta valitsi 1. palkinnon saajiksi Pia Sopasen ja Ilkka Svärdin teoksellaan "Onniponni".– Voittajaehdotus on mittakaavaltaan ja kokonaisotteeltaan hallittu ja ympäristöönsä sopiva. Rakennuksen ilme on valoisa ja iloinen, palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunginarkkitehti Martti Salonen toteaa.Onniponnin matalat muurit rajaavat pihaa ja liittävät sen luontevasti osaksi rakennusta ja ympäristöä. Pihamuuri ja sitä seuraava katos kiertyy kumpareelle Aamutuulentien hienoksi päätteeksi.Veistoksellinen kattopinta kokoaa taidokkaasti polveilevan massan hallituksi kokonaisuudeksi ja synnyttää luontevasti katettua ulkotilaa pihan puolelle. Katon hienovaraisesti vaihteleva räystäslinja tuo lisäksi rakennukseen sopivasti mittakaavan vaihtelua. Esitetty värinkäyttö julkisivuissa on omaperäinen ja mielenkiintoinen idea ja tukee rakennuksen luonnetta alueen keskipisteenä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton