Sulanapito säästää ongelmilta

Enston sulanapitokaapeleilla sulanapito on vaivatonta toteuttaa ja se on helppohoitoinen ja pitkäikäinen. Olemme kehittäneet sulanapitoratkaisumme pohjoisen ankariin talviin. Energiatehokas ratkaisu edellyttää oikea mitoitustehoa ja lämmityksen ohjausta tarpeen mukaisesti.

Sulanapidolla ehkäistään ennalta monia ongelmia. Sadevesijärjestelmien jäätyminen aiheuttaa rakenteisiin kosteus- ja homevaurioita helposti mukanaan tuovia vuotovaurioita. Omakotikiinteistössä sulanapito onkin omiaan juuri tärkeiden putkistojen ja kourujen sulana pitämisessä. Isoissa kiinteistöissä sulanapitoratkaisut vähentävät myös kiinteistöhuollon tarvetta ja varmistavat esteettömän ja turvallisen liikkumisen liukkailla keleillä. Sulanapidon suunnittelun lähtökohtana on asennuspaikan olosuhteiden ja lämmitettävän alueen rakenteen selvitys. Sulanapidon ohella on muistettava sulamisvesien reittisuunnittelu.

Enston Plug’n Heat -lämpökaapeli soveltuu erinomaisesti putkien ja vesimittareiden sulanapitoon ja se on helppo asentaa putkeen myös jälkeenpäin. Kaapeli on valmistettu elintarviketestatuista materiaaleista, joten sitä voi käyttää myös juomavesiputken sisällä.

Eristys lisää sulatustehoa

Ulkoalueille hyvä ja toimiva ratkaisu saadaan joko Tash- tai Optiheat-kaapeleilla. Pidettäessä ulkoalueita, kuten ajoluiskia, kävelyteitä, lastauslaitureita tai sisäänkäyntejä sähköisesti sulina lämmityskaapelit asennetaan tavallisesti pintakerroksen alla olevaan hiekkaan tai betoniin. Sulatusteho maksimoituu, kun sulanapidettävä alue eristetään alapuolelta.

Asennuksessa on tärkeää, että kaapelin ulkovaippa ei vahingoitu eikä kaapeli siirry tasauksen aikana. Hiekan päälle asennetaan pintakerros esim. laatoista, betonista tai asfaltista. Asennettaessa lämmityskaapelit betoniin ne kiinnitetään löyhästi raudoitusverkkoon esim. Nippusiteillä kaapeleita vahingoittamatta.
Lämmityskaapelit sijoitetaan tavallisesti pintakerroksen alle.Lämmityskaapelit sijoitetaan tavallisesti pintakerroksen alle.
Sulanapidon suunnittelussa ammattitaidolla on merkityksensä – oma sähköasentajasi auttaa mielellään suunnittelemaan toimivan ratkaisun.

Putkien sulanapidon ohjaukseen soveltuu hyvin ECO500-termostaatti. Ulkoalueiden ja sadevesijärjestelmien sulanapidossa käytetään ECO910-termostaattia, jonka anturit mittaavat maan ja ilman lämpötiloja. ECO900-termostaatilla voidaan ohjata vaativia sulanapitoratkaisuja, sillä laitteen anturit tunnistavat jään, kosteuden ja lämpötilan, ja ovat omiaan vaihtelevissa jäätymisolosuhteissa.

Energiatehokas ulkovalaistus turvallisuudesta tinkimättä

Enston kestävät ja helposti asennettavat ulkovalaisimet ovat löytäneet tiensä kotien ja julkisten tilojen valaistukseen. Malliston klassinen muotoilu sopii niin puistoihin, pihoille kuin koteihinkin. Laaja valikoima eri valonlähteitä takaa soveltuvan valaistuksen eri kohteisiin. Helppo keino ohjata valaistusta on hyödyntää PIR-tunnistinvalaisimia. Tunnistimien sisäänrakennetulla hämäryystason mittauksella ohjataan valaistus toimimaan vain hämärän tullen ja estetään turha energiankulutus.

LED-opastevalaisimien kestävä rakenne tekee niistä soveltuvia myös ulkokäyttöön. Valaisimet ovat erityisen pitkäikäisiä ja energiatehokkaita. Ne soveltuvat hyvin numerovalaisimeksi ulos tai opasteiksi erilaisiin sisätiloihin. Opasteinformaatio on mahdollista kaivertaa suoraan kirkkaalle akryylilevylle. Valittavana on sekä pysty- että vaakakiinnitys. LED-opastevalaisin kytketään normaaliin verkkojännitteeseen.

Kello- ja hämäräkytkimillä, PIR-tunnistimilla ja energiansäästölampuilla vähennetään turhaa energiankulutusta valaistuksen toimivuudesta ja turvallisuudesta piiruakaan tinkimättä.

PIR-tunnistimella varustettu valaisin soveltuu hyvin pihakäyttöön.PIR-tunnistimella varustettu valaisin soveltuu hyvin pihakäyttöön.
LED-opastinvalaisimet soveltuvat hyvin numerovalaisimiksi.LED-opastinvalaisimet soveltuvat hyvin numerovalaisimiksi.
 
Päivitetty
5.9.2011