Laajenna elintilaa ja pidennä kesäkautta kiveyksellä

Ruduksella monipuolinen tuotevalikoima

Kartano, Linna, Klassikko, Uni, Luostari, Patina, Roomalaiset sekä hienopestyt kivet… Rudus-pihakivien ja niitä täydentävien pihanrakennustuotteiden valikoima on laaja, ja siinä on huomioitu asiakkaiden toiveet ja muuttuneet tarpeet. Reunamuotoiltujen kivien ilme on monipuolinen ja ne kestävät hyvinkin ison auton painon. Reunamuotoiltu Uni-kivi on parhaimmillaan yksilöllisessä pihassa. Kiven monimuotoisuus edistää sen pysymistä paikallaan ja ladontatyö on yhtä helppoa kuin suorareunaisilla kivillä.
Kivien kaunis muotoilu tulee yleensä parhaiten esiin vasta paikoilleen ladottuna. Runsas värivalikoima auttaa löytämään ympäristöön sopivat värikokonaisuudet.

Suosituin Kartano-sarjatuote on edelleenkin Kartano-kivi. Sitä täydentävät erinomaisesti Linna-kivi ja Kartano-laatta. Yhdistelemällä em. kolmea kiveä saadaan lukematon määrä ladontakuvioita.

Omakotipihojen kestosuosikki on Luostari-kivi. Kapea kivi toimii hyvin erityisesti käytävillä, pitkittäin kulkusuuntaan asennettuna. Samaan sarjaan ja ladontoihin edellisten kanssa sopivat Ruohokivi ja Nurmikivi. Ruohokivessä on kahdella sivulla 15 mm avosauma, ja Nurmikivessä avosaumat kaikilla puolilla ja keskellä kiveä. Tällaisten kivien käyttö on vaivatonta ja edellyttää ainoastaan normaalia nurmikon hoitoa, kuten lannoitusta ja kastelua kuivana kautena.

Pihakivien asennus seurantakohteeseen

Kivet oikealta vasemmalle: Kartano-kivi, graniitti Noppakivi ja Pengerkivi.Kivet oikealta vasemmalle: Kartano-kivi, graniitti Noppakivi ja Pengerkivi.

Romanttisen keitaan tekijät alhaalta ylöspäin: Suorakaide Klassikko, reunalista, mukula- ja liuskekivet.Romanttisen keitaan tekijät alhaalta ylöspäin: Suorakaide Klassikko, reunalista, mukula- ja liuskekivet.
Klassikko-kivisarjalla voi toteuttaa viuhka-, kaari- ja ympyräladontaa. Sarjassa on neljä erikokoista kaariladontaan sopivaa kiveä. Kivien pyöristetyt kulmat tuovat joustoa asennukseen.

Viisteettömien kivien etuna on pinnan tasainen ulkoasu, eikä sauma tunnu paljaan jalan alla. Alla esimerkkinä viisteetön Kartano-kivi.

Patinaa uusille tai iäkkäille pihoille

Patina-kiveä suositellaan uusille, uusvanhoille ja historiallisille pihoille. Myllyttämällä vanhennettu yleisilme luo vaikutelman pitkästä iästä ja arvokkuudesta. Patina-kivi on kaunis ja se on saavuttanut valta-aseman pihojen kiveyksenä juuri helppohoitoisuuden ja moni-ilmeisen ladonta- ja värimaailmansa ansiosta. Patina-kivi on erinomainen pihoihin, joiden halutaan erottuvan edukseen. Patinaa on saatavilla harmaana, mustana, punaisena ja punamustana. Kiehtovin ladonta saadaan sekoittamalla kaikkia värejä. Patina-kivessä on antiikkikiven tyylikkyyttä ja arvokkuutta.

Roomalaisesta ladonnasta, joka muodostuu kuudesta erikokoisesta, yhteensopivasta kivestä, voi toteuttaa luovia ja yksilöllisiä ratkaisuja. Siitä voi rakentaa rauhallisen, vaihtuvan ladontakuvion, joka on perinteikäs ja moni-ilmeinen. Kivien monet koot mahdollistavat lyhyet saumauslinjat.

Roomalaisella ladonnalla saa vaihtelevan, tyylikkään ja helppohoitoisen kokonaisuuden.Roomalaisella ladonnalla saa vaihtelevan, tyylikkään ja helppohoitoisen kokonaisuuden.

Päällystettä nopeasti laajallekin alueelle

Pinnaltaan sileät betonilaatat sopivat parhaiten rauhallisten polkujen ja laajojen pintojen päällysteiksi, joihin kohdistuu vain kevyt kuormitus. Räystään alla, sokkelin vieressä käytettynä laatoitus ohjaa sadevedet kauemmaksi, jotta ne eivät imeytyisi maahan rasittamaan salaojia.

Pesubetoni- ja rouhepintaisten laattojen hyvä kitka ja vaihteleva pintastruktuuri antavat ladonnalle mielenkiintoisen ilmeen. Viileällä ilmalla pinta tuntuu jalkaterän alla lämpöiseltä väliin jäävän ilmakerroksen vuoksi.

Laadukkaat Rudus-pihakivet voi hankkia tehdasmyyntipisteistä tai kätevästi verkkokaupasta (24/7) osoitteessa: www.ruduskivikauppa.fi.

 
Julkaistu
12.1.2010