Eristetty ilmanvaihtojärjestelmä valittiin vuoden rakennustuotteeksi

Esieristetty Uponor-ilmanvaihtojärjestelmä on vuoden 2009 rakennustuote. Valinnan teki Helsingin Rakennuskeskus. Ratkaisun perusteena olivat muun muassa eristetyn ilmanvaihtojärjestelmän perinteisiä kanavistoratkaisuja nopeampi asennusaika ja helppo työstettävyys. Oleellista oli myös se, että Uponorin järjestelmä pienentää tuloilmaa viilennettäessä syntyvää kondensoitumisriskiä.

Uponorin esieristetty ilmanvaihtokanavisto asennettuna yläpohjaan. Kokonaisuuden täydentää myöhemmin lisättävä puhallusvuorivilla.Uponorin esieristetty ilmanvaihtokanavisto asennettuna yläpohjaan. Kokonaisuuden täydentää myöhemmin lisättävä puhallusvuorivilla.
Eristetyssä ilmanvaihtojärjestelmässä käytetään valmiiksi tehtaalla asennettuna 15 mm solumuovikerrosta kanaviston ja osien päällä. Valmis eristys on tiivis ja tasalaatuinen. Se vähentää näin muun muassa asennusvirheiden riskiä hankalissa työmaaolosuhteissa.

Valmiiksi tehtaalla tehty eristys toimii tehokkaana kondenssisuojana. Yhdessä Uponorin patentoiman liitosjärjestelmän kanssa se varmistaa kanaviston tiiviyden. Ratkaisu on energiatehokas, sillä energia ei huku rakenteisiin.
Palkittu järjestelmä on erittäin kevyt käsitellä ja nopea työstää. Sitä on helppo katkoa vaikka käsisahalla. Kylmissä ja usein ahtaissa tiloissa tehtävä työ helpottuu merkittävästi. Eristeenä käytetty solumuovi on käyttäjäystävällinen, koska se ei perinteisistä tavoista poiketen pölyä eikä aiheuta kutinaa. Kanavan päälle riittää esimerkiksi 100 mm:n puhallusvillakerros.

Eristetty kanava on saatavana kokoluokissa 100, 125, 160 ja 200 mm. Kanavaosissa on tarjolla vastaava eristetty tuotevalikoima kuin Uponorin perustuotteissa, eli 45 ja 90 käyrät, T-kappale ja muuntoliitin.
Järjestelmään kuuluvat liitospalat paketissa.Järjestelmään kuuluvat liitospalat paketissa.
 
Julkaistu
15.12.2009