Vuoden 2012 loma-asuntomessut järjestetään Saimaalla

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Taipalsaaren kunta järjestävät yhteistyössä vuoden 2012 loma-asuntomessut Saimaalla, Taipalsaaren kunnassa. Taipalsaaren kunnanhallitus teki asiasta päätöksen 1.12.2009.

Loma-asuntomessut on Suomen Asuntomessujen järjestämä alkukesän tapahtuma, jonka tarkoituksena on esitellä vapaa-ajan asumisen vaihtoehtoja eri puolella Suomea. Tähän mennessä loma-asuntomessuja on pidetty kahdeksan kertaa. Edelliset järjestettiin Porissa vuonna 2008. Seuraavat loma-asuntomessut pidetään Mäntyharjun Pyhäkoskella vuonna 2011 ja sen jälkeen vuonna 2012 Taipalsaarella, Sarviniemen alueella.

Vuoden 2012 loma-asuntomessualue Taipalsaarella sijaitsee noin 33 km päässä Lappeenrannan keskustasta. Taipalsaari, yksi Saimaan saaristokunnista on erityisen tunnettu luonnonkauneudestaan ja vesistöjen runsaudesta. Sarviniemen aluetta ympäröivät Saimaan suurimmat selät ja tuleva loma-asuntomessualue onkin tärkeä vesiliikenteen risteyspaikka.

- Suuri ja maisemallisesti ainutlaatuinen alue tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen loma-rakentamiseen. Messualueelle kaavoitetaan hyvin monen kokoisia ja tyyppisiä tontteja, kuten maisema- ja rinnetontteja sekä perinteisiä rantatontteja. Alueen tonttien hintaskaala on laaja ja toivomme näkevämme messuilla runsaasti suosituimpia, tavallisen ihmisen loma-asuntoja. Osalle tonteista on mahdollista rakentaa kookkaampiakin huviloita. Näin alue mahdollistaa monipuolisen messutarjonnan, josta varmasti jokainen kävijä löytää omat suosikkinsa ja kiinnostuksen kohteensa, kuvailee Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Messujen avulla Taipalsaaren kunta pyrkii vahvistamaan asemaansa loma-asumisen mallipaikkakuntana. Tavoitteena on tukea kunnan matkailullisten ja asuntopoliittisten tavoitteiden toteutumista. Sarviniemen maa-alueen omistaa Saimaa Spirit Oy, jonka tavoitteena on kehittää alueen toimintoja ja edesauttaa palvelujen ja uudisrakennusten syntymistä alueelle.

- Taipalsaaren kunnan kehityksen kannalta on merkittävä asia, että luonnonkaunis ja perinteikäs matkailu- ja virkistysalue saadaan hyödynnettyä nykyistä paremmin. Loma-asuntomessujen järjestämisen kautta alue saadaan taas arvoiseensa käyttöön ja onkin erityisen hienoa, että alueelta on löytynyt yrittäjiä, joka haluavat panostaa alueen kehitykseen, Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willman toteaa.

Messujen teemoissa ja suunnittelussa tullaan painottamaan ympärivuotista ja kausiluonteista loma-asumista. Messuilla tullaan esittelemään vähintään parikymmentä erityyppistä loma-asuntoa. Messualueen pinta-ala on yhteensä 30 hehtaaria. Aikaisemmin alue on toiminut muun muassa lomakylänä ja alueella on myös kunnan omistama laivasatama.

- Osa alueella jo olevista rakennuksista soveltuu suoraan messukäyttöön. Alueella on yhteensä 37 tonttia, joiden haku alkaa välittömästi. Lisäksi olisi tarkoitus, että messuille tulisi yksi suurempi näyttelyalue, jossa talotehtaat ovat esillä yhdessä näyttelykorttelissa pysyvinä kohteina, toimitusjohtaja Jukka Suninen Saimaan Spirit Oy:stä kertoo.

Loma-asuntomessut, Reposaari 2008.Loma-asuntomessut, Reposaari 2008.
Edellisen kerran loma-asuntomessut järjestettiin Porin Reposaaressa. Messut keräsi runsaasti kävijöitä ja he olivat tyytyväisiä tarjontaan.

Seuraavassa Rakentaja.fi-seurantakohteet Reposaaren loma-asuntomessuilta:

Eikka-mökki...

Tiilerin Lomaparatiisi...

Villa Luvata...
 
Päivitetty
2.12.2009