Huvila löytyi Kontiolta

Rönnäsin seurantakohteemme aviopari lähti tonttikaupan jälkeen tutkailemaan markkinoiden huvilatarjontaa. Muutaman viikonloppunäyttelyn ja esiteselailun jälkeen tarjonnasta löytyi yksi ylitse muiden – Kontion malli Petäjä, sopivasti muunneltuna.

Ensin tontti, sitten huvila

Jos kävi huvilanrakentajaparin ihastuminen tonttiin nopeasti, niin yhtä sähäkästi Bonvesta hoiti tarvittavat asiapaperit kuntoon ja päästiin tonttikauppaan. Markkinointipäällikkö Heikki Rautakorpi hoiti myös kaupanvahvistajan kaupantekotilaisuuteen, jossa tehtiin itse asiassa kaksi kauppaa; varsinainen tonttikauppa ja lisäksi erillinen kiinteistöhuoltoyhtiön osakekauppa. Tontin hinta oli 22 000 euroa ja huoltoyhtiön osake 9 000 euroa. Tontin ilmansuunnat ovat ihanteelliset; aamuaurinko nousee mereltä, päivällä paistaa golfkentän ylitse ja ilta-aurinko puolestaan valaisee ja lämmittää terassin ja parvekkeen puolelta. Tämä oli lähtökohta huvilan suunnittelulle.

Tontilla oli jo yksi asukasperhe. Vuokrasuhde jatkuu…Tontilla oli jo yksi asukasperhe. Vuokrasuhde jatkuu…

Petäjä melkein valmis

Muutaman viikon suunnittelun jälkeen alkoi pohja ja tilatarpeet hahmottumaan. Kun pohjaratkaisussa haettiin lisäksi selkeyttä ja mökkiin ei haluttu mitään keinotekoisia torneja tai siipiä, olivat vaatimukset selvillä. Aika monen toimittajana valmismallistossa oli hyviä pohjaratkaisuja, mutta Kontion Petäjässä ihastutti sen hyvä parvi-idea. Kontion edustaja Jyrki Lepistö halusi heti tulla käymään tontilla, jossa lopullinen ratkaisu sitten muotoutui. Perusratkaisuun lisättiin vain kiinteä varasto pääoven viereen ja noin 3 x 7 m avoterassi etelän puolelle.
TonttikylttiTonttikyltti

Huvilan sijoitus maastoon

Rakentajat pestasivat jo tässä vaiheessa vastaavan työnjohtajan. Vantaalta löytyi Rakennus Jonicon Ky:stä hyvässä maineessa oleva rakennusmestari Jouko Hautalahti, joka vaati olla mukana, kun huvilan paikkaa ja varsinkin sokkelikorkoa hahmoteltiin maastoon. Hautalahti oli mukana myös ensimmäisellä käynnillä rakennusvalvontavirastossa. Koska tontti oli hieman kalteva niin etelään kuin itäänkin, valittiin lähtökohdaksi lounaisnurkka, johon asetettiin maata lähinnä olevan kulman taso. Tämän jälkeen rakennettiin korkopukit täsmälleen rakennuksen ajateltuun sokkelikorkoon. Linjapukkeihin merkittiin rakennuksen nurkkapisteet ja tämän jälkeen esiteltiin suunnitelma vielä kerran rakennustarkastajalle. Rakentaminen jatkuu ensi viikolla…

Vastaavan työnjohtajan kokemusta ja asiantuntemusta on hyvä käyttää hyväksi rakennuksen korkotasoa määriteltäessä.Vastaavan työnjohtajan kokemusta ja asiantuntemusta on hyvä käyttää hyväksi rakennuksen korkotasoa määriteltäessä.
Rakennuksen sokkelikorossa olevat linjapukit helpottavat huvilan hahmottamista maastoon, mutta myös perustusten kaivuutöitä.Rakennuksen sokkelikorossa olevat linjapukit helpottavat huvilan hahmottamista maastoon, mutta myös perustusten kaivuutöitä.
 
Julkaistu
18.11.2009