Varma - pitävä pohjamaali

Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Maalaustyötä suunniteltaessa huomio kiinnittyy usein vain pintamaalin valintaan. Onnistunut lopputulos edellyttää kuitenkin myös hyviä pohjatöitä. Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Varma on pitävä pohjamaali uudis- ja huoltomaalaukseen. Se sopii erityisesti Tikkurilan akrylaattimaalien kuten Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjaksi rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Hyvän pitokykynsä ansiosta Varma toimii myös tapettien alla. Se ei pehmene veden vaikutuksesta, joten tapetti pysyy siinä hyvin kiinni.

Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä, jolloin myös pintamaali tarttuu paremmin. Hyvän tartuntakykynsä ansiosta Varmaa voidaan käyttää sisätiloissa myös sinkityillä pinnoilla. Varma pidentää pintamaalin aukioloaikaa, jolloin pintamaalilla maalaaminen on helpompaa. Pitkä aukioloaika varmistaa, että lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Varmalla onnistut varmemmin!

Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä.Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä.

Työohje

Maalaamaton pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä.Tasoita tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla tai ruiskulla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Aiemmin maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu- pesuaineella ja huuhdo huolellisesti. Tasoita kolot kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Maalaa tasoitetut kohdat tai tarvittaessa koko pinta Varma-pohjamaalilla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Varma-pohjamaali

Rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Suositellaan erityisesti Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjamaaliksi. Sopii uudis- ja remonttikohteisiin sekä aikaisemmin maalattujen pintojen huoltomaalaukseen. Sopii erityisesti tapettien alle ja päälle. Tarttuu hyvin sinkittyihin pintoihin.

Työtapa:
Telaus tai ruiskutus
Korkeapaineruiskutus:
-suutin 0,015" - 0,021" eli 0,380 - 0,530 mm
-ohennemäärä 0-5 til. %
Ohenne: Vesi
Värisävyt: Käytetään sellaisenaan, mutta voidaan myös sävyttää Tikkurilan sisävärikarttojen A:lla merkittyihin väreihin. Sävytyksessä käytetään vain puolet kaavan osoittamasta pastamäärästä. Sävy voi poiketa mallista.
 
Julkaistu
2.12.2009