Mökki meren ja golfin väliin

Pääkaupunkiseudulla asuva aviopari oli jo monta vuotta tuskaillut pitkää mökkimatkaa Teiskoon. Kun sitten Pernajasta löytyi ihanteellinen tontti, joka rajoittuu yhteiseen harrastukseen – golfkenttään ja myös meri on ”aivan käsillä” oli ostopäätös nopea.

TonttienTonttien
paikallistamien.paikallistamien.

”Mieluummin merellä kuin tien päällä”

Etelä-Suomen tonttipulahan on tunnettu tosiasia pientalorakentamista haaveilevalle. Vielä pahempi tilanne on vapaa-ajanasumiseen sopivien tonttien osalta. Kun nyt alkavan seurantakohteemme pari sai vihiä Bonvestan uusista kohteista Rönnäsissä, tehtiin alustava varaus nopeasti, sillä ”mieluummin sitä ollaan golf-kentällä tai merellä kuin tien päällä.” Tämän kohteen rakentamista seurataan tontin hankinnasta tupaantuliaisiin asti.

Rantaan on vainRantaan on vain
par-nelosen matka.par-nelosen matka.

20 vapaa-ajan tonttia

Rönnäs sijaitsee n. 45 min. automatkan päässä Kehä III:lta, Pernajan kunnassa, Porvoon ja Loviisan puolivälissä. Alueella on jo toistakymmentä vuotta vanhaa loma-asumista, joka rajoittuu nyt 27-reikäiseen golfkenttään, joka parin väylän osalla tarjoaa merinäkymän.

Bonvestalla oli 20 tonttia myynnissä, joita viivästytti golf-väylien linjauksista johtuva kaavamuutosprosessi. Tontit olivat kooltaan n. 1 400 m², mutta vieressä oleva golf-kenttä ja varsinkin vielä rakentamattomat väylät tekevät tonteista käytännössä suurempia. Tonteille oli juuri saatu kunnallistekniikka ja tie vie perille. Tonttien hinnat vaihtelivat 20 – 35 000 euron välillä sisältäen myös kiinteistöhuoltoyhtiön osakkuuden.

Näkymä tontilta golfkentälle silloin,Näkymä tontilta golfkentälle silloin,
kun ei vielä ollut lunta.kun ei vielä ollut lunta.
 
Julkaistu
11.11.2009