Sähköistyskoulu

Tasokas sähköistys nostaa asumisen laatua

Huolella suunniteltu ja toteutettu sähköistys tekee kodista toimivan ja viihtyisän, laatutasoa voi kohottaa uusilla sähköistysratkaisuilla. Onnistumiseen tarvitaan tietoa uusista tuotteista sekä alan ammattilaisten näkemystä työn eri vaiheissa.

Investoi sähköistykseen - se kannattaa

Nykyisen kodin ja uudiskohteen laatutasoa voi kohottaa oleellisesti investoimalla sähköistykseen. Se herättää kodin henkiin ja huolehtii asukkaista pitkälle tulevaisuuteen. Yksin valaistus ja kodin sähkölaitteet vaativat sähkösuunnittelulta tänä päivänä paljon enemmän kuin aiemmin - tietoliikenneverkoista ja kodin automaatiosta puhumattakaan.
Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla kodinohjausjärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy. Kun asuntoon asennetaan kattava yleiskaapelointi sekä huomioidaan piha-alueiden ja -rakennusten sähköntarve, palvelee kokonaisuus pitkälle tulevaisuuteen ilman kalliita muutostöitä.

Onnistunut suunnittelu ammattilaisten avulla

Sähköntarpeita kannattaa pohtia koko perheen kesken ja varata suunnittelulle riittävästi aikaa. Jo pohjaratkaisua tehtäessä määräytyy esimerkiksi sähkökeskuksen sijainti. Kun kaikki tilajärjestelyt on päätetty, ratkaisee sähköistys kodin toimivuuden niin arjessa kuin vapaa-aikanakin. Myös valmistalon sähkösuunnitelma tulee käydä läpi yhdessä sähkösuunnittelijan tai sähköurakoitsijan kanssa.

Ammattitaitoinen sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija tuntevat sähköturvallisuusmääräykset ja osaavat ehdottaa tarpeisiin sopivia uusia sähköistysratkaisuja. Sähköasennukset toteutetaan aina sähkösuunnitelman pohjalta, jonka voi tehdä myös sähköurakoitsija. Käytä rekisteröitynyttä ammattiurakoitsijaa ja tee aina kirjallinen sopimus tilaamastasi työstä. Omakotitalon sähköt saa tehdä urakoitsija, jolla on Turvatekniikan keskuksen, TUKESin, rekisterissä sähköpätevyys 1 tai 2 tai jolla on vanhan sähkölain mukaan määritellyt A-, B- tai C-urakointioikeudet.

Valitse paras - kilpailuta
Pyydä tarjouksia muutamalta sähköurakoitsijalta. Paikkakunnallasi toimivat sähköurakoitsijat löydät internetist...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

Sähköistyskoulu



 
Päivitetty
2.1.2013