• Etusivu
  • Talo

Riitta-Liisa Roponen nauttii Tulikivi-uuneistaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 26.10.2009
200910_19217.jpg

Riitta-Liisa Roponen on erittäin tyytyväinen Tulikiven takkaleivinuuniin.

Suomen murtomaahiihdon naisten huippua edustava Riitta-Liisa Roponen omistaa kaksi Tulikivi-uunia. Toinen on kotona ja toinen vapaa-ajan asunnolla. Riitta-Liisa luonnehtii kumpaakin "täyden kympin tuotteiksi", ja ne ovat ahkerassa käytössä.

Haukiputaalainen Riitta-Liisa Roponen voitti Oberstdorfin maailmanmestaruushiihdoissa vuonna 2005 sprinttiviestin hopeaa yhdessä Pirjo Mannisen kanssa. Kaksi vuotta myöhemmin Sapporon MM-kilpailuissa hän voitti samassa lajissa maailmanmestaruuden Virpi Kuitusen kanssa ja hiihti kolmannen osuuden kultaa voittaneessa Suomen viestijoukkueessa. Roponen on myös osallistunut kaksiin olympialaisiin. Kuluvan vuoden 2009 huippuhetkiä oli MM-viestikulta Liberecissä.

Vuonna 2006 Riitta-Liisa rakensi yhdessä valmentajamiehensä kanssa hirsitalon. "Olimme kuulleet, että Tulikivi-uunien ominaisuudet ovat todella hyvät nopeaankin lämmittämiseen, joten hankimme takkaleivinuunin keittiön ja olohuoneen tilanjakajaksi."

Hyvät kokemukset

Uunin tuli asentamaan Tulikiven uunimestari. "Asennus sujui helposti ja meille vaivattomasti. Kivimäärä
oli todella suuri, mutta se hupeni hetkessä, kun uunimestari aloitti työt," Riitta-Liisa toteaa.

Roposten perhe käyttää takkaleivinuuniaan ahkerasti sekä lämmitykseen että ruoanlaittoon ja leivontaan. Ilmojen kylmettyä uuni lämmitetään noin joka toinen päivä. Tästä on ollut positiivisia yllätyksiä: sähkön kulutuksen määrä on selvästi vähentynyt ja sitä myötä sähkölaskukin on pienentynyt.

"Leivinuuni on meillä monipuolisessa käytössä. Valmistan siinä esimerkiksi sämpylät, pullat, piirakat, pataruoat, laatikot, kinkut ja kalkkunat", Riitta-Liisa sanoo.

Tulikivi valittiin myös vapaa-ajan asuntoon

Erinomaiset käyttökokemukset Tulikivi-uunista kotitalossa saivat Roposen perheen valitsemaan saman merkin myös vapaa-ajan asuntoon. Sinne päätettiin asentaa moderni, suoralinjainen Valkia-uuni. "Valkia on paitsi käytännöllinen ja laadukas, myös kaunis. Valinnassa ulkonäölläkin oli suuri merkitys", Riitta-Liisa toteaa.

Valkian käyttö poikkeaa perheessä hieman takkaleivinuunin käytöstä. "Vapaa-ajan asunnon uunia emme käytä niin paljon ruoan tekemiseen, vaan lähinnä lämmittämiseen, fiilistelyyn ja ehkä makkaranpaistoon".

Riitta-Liisa ei suostu valitsemaan kahden uuninsa välillä kumpaakaan toista paremmaksi. "Kummatkin ovat hyviä! En vaihtaisi kumpaakaan edes keskenään. Nämä ovat täyden kympin uuneja. Molemmat mallit on valittu talon ja käyttötarkoituksen mukaan."

Jos Riitta-Liisa hankkisi vielä kolmannen tulisijan, niin se olisi tilaustyönä suunniteltu uuni, joka tulisi perheen tulevaisuuden unelmataloon Haukiputaan merenrantaan.

Lisää Tulikiven uuneista...

Tilaa esite maksutta suoraan kotiisi

Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20217_71577.jpg
Näin vältät lattiakaivon hajuhaitat lomalla
Kesällä lomaillaan paljon mökeillä ja tehdään pidempiä reissuja. Lomahuumassa ei kuitenkaan kannata unohtaa pesualtaiden ja lattiakaivojen hajulukkojen kastelua. Muuten ikävä haju voi vallata kotisi. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n tiedotteessa kerrotaan miten vältetään haisevat lattiakaivot.
200611_2215.jpg
Kustannusarvio
KotiOptimi on tarkoitettu kaikille niille perheille, jotka pitävät rakentamista yhtenä vaihtoehtona hankkia itselleen asunto. Mitä aikaisemmin KotiOptimin hankkii, sitä enemmän hyötyä siitä saa irti.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton