Riitta-Liisa Roponen nauttii Tulikivi-uuneistaan

Suomen murtomaahiihdon naisten huippua edustava Riitta-Liisa Roponen omistaa kaksi Tulikivi-uunia. Toinen on kotona ja toinen vapaa-ajan asunnolla. Riitta-Liisa luonnehtii kumpaakin ”täyden kympin tuotteiksi”, ja ne ovat ahkerassa käytössä.

Haukiputaalainen Riitta-Liisa Roponen voitti Oberstdorfin maailmanmestaruushiihdoissa vuonna 2005 sprinttiviestin hopeaa yhdessä Pirjo Mannisen kanssa. Kaksi vuotta myöhemmin Sapporon MM-kilpailuissa hän voitti samassa lajissa maailmanmestaruuden Virpi Kuitusen kanssa ja hiihti kolmannen osuuden kultaa voittaneessa Suomen viestijoukkueessa. Roponen on myös osallistunut kaksiin olympialaisiin. Kuluvan vuoden 2009 huippuhetkiä oli MM-viestikulta Liberecissä.

Vuonna 2006 Riitta-Liisa rakensi yhdessä valmentajamiehensä kanssa hirsitalon. ”Olimme kuulleet, että Tulikivi-uunien ominaisuudet ovat todella hyvät nopeaankin lämmittämiseen, joten hankimme takkaleivinuunin keittiön ja olohuoneen tilanjakajaksi.”

Riitta-Liisa Roponen on erittäin tyytyväinen Tulikiven takkaleivinuuniin.Riitta-Liisa Roponen on erittäin tyytyväinen Tulikiven takkaleivinuuniin.

Hyvät kokemukset

Uunin tuli asentamaan Tulikiven uunimestari. ”Asennus sujui helposti ja meille vaivattomasti. Kivimäärä
oli todella suuri, mutta se hupeni hetkessä, kun uunimestari aloitti työt,” Riitta-Liisa toteaa.

Roposten perhe käyttää takkaleivinuuniaan ahkerasti sekä lämmitykseen että ruoanlaittoon ja leivontaan. Ilmojen kylmettyä uuni lämmitetään noin joka toinen päivä. Tästä on ollut positiivisia yllätyksiä: sähkön kulutuksen määrä on selvästi vähentynyt ja sitä myötä sähkölaskukin on pienentynyt.

”Leivinuuni on meillä monipuolisessa käytössä. Valmistan siinä esimerkiksi sämpylät, pullat, piirakat, pataruoat, laatikot, kinkut ja kalkkunat”, Riitta-Liisa sanoo.

Tulikivi valittiin myös vapaa-ajan asuntoon

Erinomaiset käyttökokemukset Tulikivi-uunista kotitalossa saivat Roposen perheen valitsemaan saman merkin myös vapaa-ajan asuntoon. Sinne päätettiin asentaa moderni, suoralinjainen Valkia-uuni. ”Valkia on paitsi käytännöllinen ja laadukas, myös kaunis. Valinnassa ulkonäölläkin oli suuri merkitys”, Riitta-Liisa toteaa.

Valkian käyttö poikkeaa perheessä hieman takkaleivinuunin käytöstä. ”Vapaa-ajan asunnon uunia emme käytä niin paljon ruoan tekemiseen, vaan lähinnä lämmittämiseen, fiilistelyyn ja ehkä makkaranpaistoon”.

Riitta-Liisa ei suostu valitsemaan kahden uuninsa välillä kumpaakaan toista paremmaksi. ”Kummatkin ovat hyviä! En vaihtaisi kumpaakaan edes keskenään. Nämä ovat täyden kympin uuneja. Molemmat mallit on valittu talon ja käyttötarkoituksen mukaan.”

Jos Riitta-Liisa hankkisi vielä kolmannen tulisijan, niin se olisi tilaustyönä suunniteltu uuni, joka tulisi perheen tulevaisuuden unelmataloon Haukiputaan merenrantaan.

Lisää Tulikiven uuneista...

Tilaa esite maksutta suoraan kotiisi
 
Julkaistu
26.10.2009