Kuopion asuntomessuilla 2010 asutaan järven rannalla keskellä kaupunkia

Hyvinvointi ja elämänlaatu, Kuopion asuntomessujen kärkiteemat, nousevat monipuolisesti esiin Lehtoniemen Helmen messualueella ja esittelykodeissa. Kaunis saaristomaisema yhdistyy laadukkaaseen rakentamiseen ja kaupungin palvelujen saatavuuteen.

Kuopiossa järjestettävillä kesän 2010 asuntomessuilla esitellään 33 omakotitaloa, yksi paritalo ja kaksi rivitalokohdetta. Messualueen talot rakentuvat rinnetonteilleen siten, että lähes kaikista kohteista avautuu maisema Saimaan vesistöön kuuluvalle Kallavedelle.

– Ensi kesän asuntomessuilla tullaan näkemään uskomaton yhdistelmä suomalaisen omakotiasujan unelmia: lähes jokaisesta messutaloista avautuu kauniit järvinäkymät ja päiväkoti, koulu, kauppa sekä muut arjen palvelut ovat lähietäisyydellä. Kuopiossa voidaan asua järven rannalla keskellä kaupunkia, kuvailee Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Lehtoniemen Helmen messualueella omakotitalojen huoneistoalat ovat 100 ja 377 neliön välillä. Rakentamisessa tavoitellaan energiatehokkuutta ja rakennusmateriaaleina käytetään mm. kiveä, puuta, tiiltä, betonia ja harkkoja. Tulevien messutalojen lämmitysratkaisuina nähdään mm. aurinkoenergiaa, maalämpöä, kaukolämpöä, sähköä ja vesi-ilmalämpöpumppuja. Messualueelle rakentuvat passiivi- ja matalaenergiatalot toimivat esimerkkeinä hyvin pienestä energiantarpeesta.

– Asuntomessualueen rakennushankkeet ovat edenneet myötätuulessa talouden taantumasta huolimatta. Tällä hetkellä rakentuva messutalojen ja pihojen monipuolinen kirjo tarjoaa asuntomessukävijöille mahdollisuuden eri materiaalien ja energiaratkaisujen vertailuun, sanoo Kuopion asuntomessujen projektipäällikkö Mervi Heiskanen.

Asuntomessualue Lehtoniemen Helmi kuuluu Kuopion eteläiseen, Saaristokaupunki -nimiseen kaupunginosaan. Keskustasta kuuden kilometrin päässä sijaitsevalle asuntomessualueelle kuljetaan maisemakatuna tunnettua Saaristokatua pitkin. Saaristokatu ja sen päässä avautuva Saaristokaupunki toimivat galleriana ympäristötaiteelle, jota on sijoitettu väylien varsille ohikulkijoiden iloksi.

Kuopiossa toimii laaja hyvinvointiosaamisen verkosto yliopiston ja tutkimushankkeiden kautta. Kuopion kaupunki edustaa Suomea Maailman terveysjärjestön WHO:n Healthy Cities -verkostossa. Toiminnan avulla edistetään asukkaiden hyvinvointia mm. terveellinen kaupunkiympäristö -teeman puitteissa. Myös asuntomessualueen suunnittelussa on otettu huomioon tulevien asukkaiden elämänlaatuun vaikuttavat tekijät kuten laadukas asuinrakentaminen, harrastusmahdollisuudet, palvelujen helppo saatavuus ja luonnonläheisyys. Kuopiossa toimiva Terveellisen ja turvallisen asumisen –tutkimushanke (TERTU) on vahvasti esillä asuntomessuilla.
 
Päivitetty
22.10.2009