• Etusivu
  • Rakentaminen

Valkeakosken messukävijät tyytyväisiä tarjontaan ja palveluihin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.10.2009
43_P_28144.jpg

Viime kesän asuntomessujen kävijöistä 90 prosenttia antaa messuille arvosanan hyvä tai erinomainen. Tämä käy ilmi tänään julkaistusta Suomen Asuntomessujen teettämästä kävijätutkimuksesta, johon vastasi messujen aikana noin 11 000 kotitaloutta.

Messut vastasivat kävijöiden odotuksiin erittäin hyvin tai melko hyvin, vain kolmella prosentilla kävijöistä odotusarvot eivät täyttyneet. Myös messutarjonnan määrää pidettiin riittävänä. Yhteensä yli 80 prosenttia kävijöistä piti näyttelykohteiden määrää sopivana ja yli 70 prosenttia on sitä mieltä, että muukin messutarjonta on riittävää.

Näyttelyhallit ja varsinkin Sisustusmaailma-halli keräsi kävijöitä. Siellä kävi 85 prosenttia kävijöistä. Kävijöiden mielestä sisustuksen painotus messutarjonnassa on tasapainossa.

Messuvierailun kaksi tärkeintä syytä olivat mielenkiintoinen ajanviete sekä uusien ja erilaisten sisustusratkaisujen hakeminen. Kolmas syy lähteä messuille oli remontoinnin ajankohtaisuus ja lähes yhtä suuren vastausmäärän keräsi neljännen sijan saanut uudet ja erilaiset rakenneratkaisut. 18 prosentille kävijöistä messukäynnistä on muodostunut kesäinen perinne.

Rakentamiseen ja remontointiin messukävijät suunnittelevat käyttävänsä tulevan vuoden sisällä yhteensä 1,3 miljardia euroa. Keskimäärin yksittäinen messuvieras aikoo käyttää kodin rakentamiseen, remontoimiseen, laajennukseen tai ostoon noin 26 500 euroa seuraavan vuoden aikana. Messuvieraat aikoivat paitsi sisustaa, myös uudistaa kylpyhuoneitaan, keittiöitään ja saunojaan. Myös pihojen kohentaminen on harkintalistalla. Eri hankkeita on suunnitteilla kaikkiaan 87 000 kappaletta.

Kävijät lähikunnista ja Uudeltamaalta

Valkeakosken messuille tultiin erityisesti Pirkanmaalta ja Uudeltamaalta. Yhteensä 28 prosenttia kävijöistä tuli lähikunnista. Tamperelaisia oli kävijöistä 11 prosenttia ja valkeakoskelaisista joka neljäs tutustui messutarjontaan. Uudeltamaalta tuli noin 21 prosenttia kävijöistä. Messut sijaitsivatkin keskeisellä paikalla, kolme neljästä kävijästä tuli messuille korkeintaan 150 kilometrin päästä.

Kävijätutkimuksessa kysyttiin myös messuvieraiden rahankäytöstä messuvierailun aikana. Tutkimuksen mukaan messuvieraat jättivät Valkeakoskelle noin 11 miljoonaa euroa muun muassa ravintoloihin, majoituspalveluihin ja polttoaineen myyjille.

Avoimessa palauteosuudessa kehuttiin messujen tarjoavan erilaisia taloja erilaisiin tarpeisiin. Messuja pidettiin monipuolisina ja hyvin järjestettyinä. Kritiikkiä keräsi muun muassa kolme keskeneräistä kohdetta avajaisviikonloppuna.

Asuntomessujen kävijätutkimus julkaistiin tänään palauteseminaarissa Valkeakoskella Hämeen ammattikorkeakoululla. Tutkimukseen osallistui 11 170 taloutta. Seminaarissa julkistettiin myös Valkeakosken kaupungin loppuraportti, jossa todetaan messujen olleen kaikin puolin onnistunut suurtapahtuma.

Valkeakosken kaupunginjohtaja toteaa loppuraportissa, että Valkeakosken kaupunkikuva on asuntomessujen ansiosta ja aikana merkittävästi vahvistunut ja monipuolistunut. Erityisesti Auvisen mielestä asuntomessut osuivat oikeaan ajankohtaan ja messujen avulla saatiin myönteisiä keskustelun ja huomion aiheita.

Asuntomessut Valkeakoskella järjestettiin 10.7.–9.8.2009.
Asuntomessujen virallinen kävijämäärä oli 142 386.

Lue kävijätutkimus tästä

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_8185.jpg
Puutuotteilla parannat asumisen laatua
Ympäristöystävällisellä kotimaisella puulla on luonnonmateriaalina ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kokemaamme asumismukavuuteen. Sisäilman kosteus asuintiloissa vaikuttaa asuinviihtyvyyteen. Puupinnat tasapainottavat sisäilman kosteutta.Puutuotteet ovat turvallisia sisustustuotteita. Massiivipuu, lämpöpuu ja vaneri eivät sisällä haitallisia tai terveydelle vaarallisia aineita. Puutuotteilla on uutena miellyttävä tuoksu, mutta niistä ei vapaudu sisäilmaan epäterveellisiä aineita tai yhdisteitä.
20153_42608.jpg
Tule Rukalle Hongan asiakasiltaan ja asuntonäyttöön 18.-19.3.
Honkarakenne on mukana järjestämässä 18.-19.3. asiakasiltaa Rantasipi Rukahovissa yhdessä Meidän Mökki -lehden kanssa.Tilaisuus on maksuton ja paikkoja on rajoitetusti, joten tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.Tule ihmeessä paikalle hakemaan ideoita sekä opastusta unelmiesi toteuttamiseen! Hongan asiantuntijat ovat paikalla kertomassa sinulle uusista malleista sekä vaivattomista kokonaisratkaisuista.Samalla saat hyviä vinkkejä Ruka-Kuusamon alueesta. Asiakasillassa mukana myös kyläpäällikkö Tuukka Puijola sekä matkailuyhdistyksen johtaja Mats Lindfors.Pääset tutustumaan Rukan upeisiin maisemiin myös illan aikana, sillä lopuksi halukkailla on mahdollisuus osallistua ilmaiseen moottorikelkkakoeajeluun!Ilmoittaudu Rukahovin asiakasiltaan osoitteessa www.meidanmokki.fi/ruka.
202012_67925.jpg
Persoonallinen koti ainutlaatuisilla valinnoilla
Oliko taas kirpeä pakkasaamu, kun lähdit aamukahvin juotuasi viemään lapsia päiväkotiin? Ajoitko taas tuon tyhjän tontin ohi, jonka tiedät olevan myynnissä? Katselitko haikeana tontille päin ja selitit lapsille, että tuonne olisi kiva rakentaa uusi koti. Mutta miten, milloin ja millä rahalla? Olet varmasti tutustunut monenlaisiin talopakettivaihtoehtoihin sekä internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta myös varmasti jonkun tuttavasi taloprojektin myötä. Olisiko nyt sinun aikasi kokea tuo ainutlaatuinen projekti ja kohdata unelmasi.
202111_73664.jpg
Kylpyhuoneen upean yhtenäisen lattiapinnan salaisuus: laatoitettava kaivonkansi
Uutta kylpyhuonetta rakennettaessa tai vanhaa remontoidessa monen haaveissa siintää kauniin yhtenäinen lattia, jota ei haluta rikkoa keskelle asennettavalla perinteisellä lattiakaivolla. Toive on nykyisin helppo toteuttaa, sillä Vieserin laatoitettavien kansien valikoima on laajentunut erittäin monipuoliseksi.
20099_18869.jpg
Kaunis ja kestävä Sadetar
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja olla näin osana toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.Lisätietoa Icopalin Sadettaresta
20083_9312.jpg
Rakentaja.Fi-Golf 2008
Viime vuoden Rakentaja.fi-Kumppanuus-Golf pelattiin sen perinteisellä kentällä, Porin Kalaforniassa. Voitto jäi jo toisen kerran isännille, kun Hannu Myöhänen voitti kotikentällään 38 pisteellä. Kilpailu on aina kilpailu ja siihen lähdetään "samalta viivalta." Tänä vuonna tarjoamme vieraillemme kuitenkin pienen tasoituksen, sillä kumppanimme saavat valita pelikentän. Vaihtoehtoina ovat pääkonttorin lisäksi "Tampereen aluetoimisto" ja "Etelä-Suomen aluetoimisto"Porin Golfkerho, KalaforniaPirkkala Golf, PirkkalaSea Golf Rönnäs, Pernaja

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton