Nina Tapio luottaa öljylämmitykseen

Nina Tapio kertoo hallitsevansa öljylämmityksen perusniksit. Ei tässä minun tosin paljon muuta tarvitse tehdäkään kuin tilata tarvittaessa lisää öljyä. Lämmitysjärjestelmän vaihtoa en edes harkinnut.Nina Tapio kertoo hallitsevansa öljylämmityksen perusniksit. Ei tässä minun tosin paljon muuta tarvitse tehdäkään kuin tilata tarvittaessa lisää öljyä. Lämmitysjärjestelmän vaihtoa en edes harkinnut.
Useimmat tuntevat Nina Tapion laulajana mm. Taikapeili-yhtyeestä ja kansainvälistenkin artistien taustalaulajana. Eräs tuoreimmista meriiteistä on toimiminen Idols-tuomarina. Työtehtävien ohella myös Ninan on huolehdittava kodistaan, joka on vuonna 1947 rakennettu omakotitalo. Sen öljylämmityslaitteiston todettiin vuosi sitten tehdyssä katselmuksessa tulleen ns. tiensä päähän ja edessä oli väistämättä sen kunnostus. Ensiapuna tehtiin öljypolttimen ja suodatinjärjestelmän uusiminen.

Tietoa öljylämmityksestä...

Myös kattila vaihtoon

Tarkastuksessa todettiin, että öljykattilan huoltoa oli aiemmin laiminlyöty, eikä se hyötysuhteeltaan vastannut enää tämän päivän tehokkuusvaatimuksia. Tämä näkyi Ninan mukaan jo käytännönkin ongelmana – lämmin vesi ei meinannut riittää. Itse kattilaremontti sujui tosi nopeasti ja vaivattomasti kestäen vain pari päivää ja vesikin oli poikki vain muutaman tunnin, hämmästeli Nina nopeaa valmistumista. Koko lämmitysjärjestelmän uusiminenkin sujui yllättävän hyvin, sillä seiniä ei tarvinnut purkaa. Hieman rapautuneeseen tiilihormiinkin tehtiin vain uusi reikä ja piippuun asennettiin teräksinen sisäpiippu ja piipunhattu. Tämä takaa jatkossa myös paremman paloturvallisuuden, Nina uskoo. Onhan tämä nyt kaiken kaikkiaan vaivatonta; kerran vuodessa tehdään huolto ja järjestelmän mahdolliset säädöt. Puhdas palaminen ja öljyn säästö tuovat varmasti remonttikustannuksetkin takaisin, Nina laskee.

Uusittu kattila on Arimax 17T – ja nyt riittää lämmin käyttövesi! Öljypolttimena on Oilon Junior Pro LJ20 ja lämmönsäätimenä Ouman EH-800.Uusittu kattila on Arimax 17T – ja nyt riittää lämmin käyttövesi! Öljypolttimena on Oilon Junior Pro LJ20 ja lämmönsäätimenä Ouman EH-800.

Talon maalaus seuraava projekti

Olen aiemminkin asunut puutaloissa ja ymmärrän, että aika ajoin on remontteja tehtävä. Seuraava projektini lienee talon maalaus, Nina aprikoi. Tuleva talvi – ja jatkossa tulevat vuosikymmenet – nautitaan nyt kuitenkin mukavasta tasalämmöstä. Uudet laitteet ovat myös paljon entisiä hiljaisempia. Joitain remontti-ideoita voisi hakea vaikka seuraavilta asuntomessuiltakin, joilla olen käynyt useasti aiemminkin. Tykkään katsella omakotitalo- ja mökkiaiheisia ideoita. Tämän projektin päätavoitteena oli saada talo siihen kuntoon, että siinä on hyvä elää ja asua, Nina painottaa ja kiittää saamaansa asiantuntija-apua suunnittelussa ja eritoten LVI-Palvelu Oiva Hammarin ripeää ja ammattitaitoista asennustyötä.

Yli 60 vuotta vanhassa omakotitalossa on uusittu hiljattain myös vesikattoYli 60 vuotta vanhassa omakotitalossa on uusittu hiljattain myös vesikatto
 
Julkaistu
21.10.2009