• Etusivu
  • Talo

Irtolohkovaraaja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 14.10.2009
200910_19093.jpg

Irtolohkot on suunniteltu helpottamaan saneerauskohteisiin asennettavia säiliöitä. Niiden avulla voidaan ahtaasta oviaukosta saadaan mahdollisimman suuri varaaja sisään asennuspaikalle.

Lisätietoa Akvatermin varaajista...

Irtolohkovaraajan asennus

Irtolohkovaraajassa on irrotettavat eristepalat. Ennen kuin palat voidaan irrottaa, on säiliön ulkoverhous purettava. Tämä tapahtuu irrottamalla kaikki itseporautuvat poraruuvit. Tässä vaiheessa kannattaa noudattaa eritystä varovaisuutta, jottei verhoilupelti vahingoitu.

Poistettuasi verhoilupellin pääset irtolohkoihin käsiksi. Irtolohkopalat on kiinnitetty varaajaan kuljetuksen ajaksi teipillä. Irrota irtolohkopalat varoen ja siirrä ne sivuun varaajan siirtelyn ajaksi.

Kun irtolohkopalat on irrotettu niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija. Siirrettyäsi säiliön paikoilleen, voit liittää irtolohkot takaisin säiliöön. Liittämiseen tarvitset uretaania, jolla liimaat lohkot takaisin paikoillensa. Varo liiallista uretaanin käyttöä. Liitettyäsi lohkot tarkista, että kiinnityshakaset peltiruuveille on paikoillaan.

Irtolohkopalat.
Irtolohkopalat.
Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija.
Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija.
Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.
Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.

Asenna ulkoverhoilupelti varoen paikalleen. Asennuksessa on hyvä käyttää apuna esimerkiksi sidontaliinaa, jolla saat kiristettyä pellin uretaanin päälle. Varo vahingoittamasta verhoilupellin pinnoitetta. Käytä liinan alla esimerkiksi pahvista tehtyä suojaa, jottei pelti naarmuunnu. Kun pelti on oikealla paikalla, voit kiinnitä poraruuvit.

Hyvin asennetulla irtolohkovaraajalla on käytännössä sama eristyskyky kuin normaalilla varaajalla. Tärkeintä eristyskyvyn säilymisen kannalta on liimata uretaanilohkopalat huolellisesti takaisin säiliöön. Irtolohkot on saatavilla suurimpaan osaan Akvatermin pyöreitä varaajia.

AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.
AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.
Kaukora Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20131_33466.jpg
Turvallisin tapa lisäeristää!
Tuulensuojaus on tärkeä osa energiatehokasta eristämistä, tee se siis kunnolla ja parhailla tuotteilla. ISOVER RKL-31 Facade tuulensuojalevyissä yhdistyvät samassa paketissa toimivin tuulensuoja ja huippuluokan lämmöneristävyys. Toimiva ja tehokas runkoeristys mahdollistaa sisätöiden jatkamisen säältä suojassa ja pienentää rakennusaikaisia lämmityskustannuksia.Ulkopuolinen lisäeristäminen on riskittömämpi vaihtoehto. ISOVERin messuosastolla 5A esitetään työnäytös aiheesta. Aikataulut artikkelin lopussa.ISOVERin uusi julkisivueriste ISOVER RKL-31 FACADE on pinnoitettu tuulensuojaeriste. RKL-31 FACADE on suunniteltu käytettäväksi käiken tyyppisten rakennusten tuulensuojauksessa (myös P1 ja P2 paloluokan rakennuksissa). RKL-31 FACADE on markkinoiden ensimmäinen tuulensuojapinnoitteellinen julkisivueriste jolla on VTT:n testaama ja hyväksymä palamattomuusluokitus A2-s1,d0.Tuulensuojapinnoite on hyvin tuulta pitävä, mutta vesihöyryä läpäisevä. ISOVER RKL-31 FACADE -tuotteilla on markkinoilla olevista villaeristeistä parhaat lämmöneristysarvot, lambda Declared vain 0,031 W/mK. Tuulensuojaeristettä käyttämällä vältetään kylmäsillat ja voidaan tehdä energiatehokkaampia rakenteita.Katso rakennekirjastosta korjausvaihtoehtoja
Sohvan imurointi
Imurasioiden sijoitus
Imurasioiden sijoituspaikan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti seuraavat kaksi asiaa:– ulottuvuus; standardi-imurointiletku on 8 metriä. Jatkovarren avulla ylletään noin 9 metrin päähän imurasialta. Perussääntö suunnittelussa on, että imurasioita sijoitetaan niin harvaan kuin on mahdollista. Käyttäjän kannalta on miellyttävintä, kun imurasiaa tarvitsee vaihtaa mahdollisimman harvoin.– käytännöllisyys; keskusimuri on kodinhoitoa helpottava laite, jota käytetään päivittäin. Imurasiat tulee sijoittaa siten, että ne ovat ergonomisesti ja siivousaluetta ajatellen mukavasti käsillä. Keittiöön kannattaa suunnittelussa sijoittaa yksi imurasia ja sitä varten erillinen neljään metriin asti venyvä keittiöletku.
201411_41731.jpg
Oletko kiinnostunut rakennusalan töistä Etelä-Suomen alueella?
StaffPoint tarjoaa erilaisia työmahdollisuuksia esimerkiksi maan- ja talonrakennusaloilla sekä rakennustuoteteollisuudessa. Työtehtäviä on tarjolla avustavista apumiestöistä vaativiin ammattitehtäviin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton