Irtolohkovaraaja

Irtolohkot on suunniteltu helpottamaan saneerauskohteisiin asennettavia säiliöitä. Niiden avulla voidaan ahtaasta oviaukosta saadaan mahdollisimman suuri varaaja sisään asennuspaikalle.

Lisätietoa Akvatermin varaajista...

Irtolohkovaraajan asennus

Irtolohkovaraajassa on irrotettavat eristepalat. Ennen kuin palat voidaan irrottaa, on säiliön ulkoverhous purettava. Tämä tapahtuu irrottamalla kaikki itseporautuvat poraruuvit. Tässä vaiheessa kannattaa noudattaa eritystä varovaisuutta, jottei verhoilupelti vahingoitu.

Poistettuasi verhoilupellin pääset irtolohkoihin käsiksi. Irtolohkopalat on kiinnitetty varaajaan kuljetuksen ajaksi teipillä. Irrota irtolohkopalat varoen ja siirrä ne sivuun varaajan siirtelyn ajaksi.

Kun irtolohkopalat on irrotettu niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija. Siirrettyäsi säiliön paikoilleen, voit liittää irtolohkot takaisin säiliöön. Liittämiseen tarvitset uretaania, jolla liimaat lohkot takaisin paikoillensa. Varo liiallista uretaanin käyttöä. Liitettyäsi lohkot tarkista, että kiinnityshakaset peltiruuveille on paikoillaan.

Irtolohkopalat.Irtolohkopalat.
Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija.Kun irtolohko palat on irrotettu, niin säiliö on vietävissä oviaukosta, jonka leveys on noin metallisen vaipan halkaisija.
Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.Liiallista uretaanin käyttöä on varottava.

Asenna ulkoverhoilupelti varoen paikalleen. Asennuksessa on hyvä käyttää apuna esimerkiksi sidontaliinaa, jolla saat kiristettyä pellin uretaanin päälle. Varo vahingoittamasta verhoilupellin pinnoitetta. Käytä liinan alla esimerkiksi pahvista tehtyä suojaa, jottei pelti naarmuunnu. Kun pelti on oikealla paikalla, voit kiinnitä poraruuvit.

Hyvin asennetulla irtolohkovaraajalla on käytännössä sama eristyskyky kuin normaalilla varaajalla. Tärkeintä eristyskyvyn säilymisen kannalta on liimata uretaanilohkopalat huolellisesti takaisin säiliöön. Irtolohkot on saatavilla suurimpaan osaan Akvatermin pyöreitä varaajia.

AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.AKVA-vakiovaraajan eristeenä on 100 mm:n saumaton polyuretaani - teräslevykuorisena. Vaihtoehtoisesti myös irrotettavilla sivulohkoilla.
 
Julkaistu
21.10.2009