Energiatehokkuutta entistä ohuemmilla rakenteilla

Tehokkaista eristeistä tunnettu SPU Systems Oy tuo markkinoille kehittämänsä uuden eristelevyn, jonka lämmönjohtavuus on markkinoiden pienin. Uuden SPU Eristeen lämmönjohtavuutta kuvaava lambda design -arvo on 0,023 W/ mK. Lisäksi uudenlaisen koostumuksensa ansiosta se on lähes palamaton.

Mitä pienempi lämmönjohtavuusarvo, sitä ohuempi kerros eristettä tarvitaan

Mitä pienempi lämmönjohtavuusarvo on, sitä ohuempi kerros eristettä tarvitaan rakennukseen hyvän lämmöneristyskyvyn saavuttamiseksi. Alhaisen lämmönjohtavuuden merkitys korostuu erityisesti energiatehokkaissa passiivitaloissa, jotka voidaan uudella SPU Eristeellä toteuttaa 10 millimetriä ohuemmalla eristekerroksella kuin vanhalla SPU Eristeellä. Esimerkiksi betonielementissä saavutetaan passiivirakentamisen vaatima U-arvo 0,09 W/(m2K) jo 240 millimetrin paksuisella SPU Eristeellä.

"Olemme käyttäneet taantuman tuotekehitykseen ja tuomme markkinoille nyt entistä tehokkaamman eristeratkaisun sekä korjaus- että uudisrakentamisen kiristyviin energiatehokkuusvaatimuksiin", kertoo SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen.

Uuden polyuretaanin ansiosta eristysteho kasvaa entisestään

SPU Eristeet ovat jo vuosia olleet lämmöneristävyydeltään markkinoiden ykkösiä. Nyt niiden eristysteho kasvaa entisestään SPU:lla kehitetyn uuden polyuretaanin ansiosta. Kehitystyön tuloksena syntynyt uusi SPU Eriste on myös lähes palamaton. Sen paloturvallisuusominaisuudet on luokiteltu
paloluokkaan C-s2,d0. Tämä mahdollistaa SPU Eristeiden käytön yhä moninaisemmissa rakennuskohteissa. Uuden SPU Eristelevyn toimitukset alkavat joulukuun aikana.
SPU Eristeiden käyttö on viime vuosina yleistynyt erityisesti energiatehokkaimmissa rakennuksissa.

SPU Systems Oy suomalainen valmistaja

SPU Systems Oy on suomalainen energiatehokkaiden eristysmateriaalien ja -ratkaisujen valmistaja. Yrityksen päätuotteet ovat SPU Eristeet ja SPU Elementit. SPU Eristeitä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa muun muassa matalaenergia- ja passiivirakennuksissa. Hallirakentamiseen kehitetyt, puurakenteiset SPU Elementit ovat pitkälle esivalmistettuja suurelementtejä, joita käytetään rakennusten katoissa ja seinissä.
 
Julkaistu
14.10.2009