Poistoilmalämpöpumpulla säästöä

Poistoilmalämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen. Se käyttää talon poistoilman hyväkseen. Poistoilmalla lämmitetään asunto sekä käyttövesi sekä tarvittaessa laitteistolla voidaan lämmittää myös talon vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Näin tällä pumpulla saadaan säästettyä luontoa ja korvattua jopa 50 % ostoenergiasta.

Lisätietoa poistoilmalämpöpumpuista...

Nilan poistoilmalämpöpumpuilla mukavuutta ja säästöä.Nilan poistoilmalämpöpumpuilla mukavuutta ja säästöä.

Nilan-poistoilmalämpöpumput

VPL-koneet käsittävät sarjan poistoilmalämpöpumppuja, jotka poistavat ja tuovat ilmaa. Talvella lämmöntalteenotto tapahtuu lämpöpumpulla, poistoilmasta saatava energia käytetään tehokkaasti tuloilman lämmittämiseen. Säästää lämmityskuluissa OK -talossa jopa 50% perinteiseen LTO -koneeseen verrattuna. Energiaa poistoilmasta saadaan noin 8.000-11.000 kWh vuodessa.

Sarjan C-malleilla voidaan korvausilmaa kesällä myös jäähdyttää. Tuloilma jäähtyy 6-10 astetta. Kanavissa riittää normaali eristys jäähdytykseen.

VGU 250 poistoilmalämpöpumpussa on pelkkä poistokanavisto. Voit kytkeä jo olemassaolevan poistokanaviston laitteeseen. Laite ottaa talosta poistettavasta ilmasta lämmön talteen lämpöpumpulla ja siirtää sen 230 litran käyttövesivaraajaan. Jäljelle jäänyt kylmä ilma puhalletaan jätekanavaa pitkin ulos.

Jos poistokanavistoa ei ole niin se rakennetaan siten että poistot ovat ns. "likaisissa" tiloissa eli vaatehuoneessa, wc-tiloissa sekä pesutiloissa.

Nilan-poistoilmalämpöpumppujen malleissa on myös tasavirtamoottorit ja lämmöntalteenottolaite huonekohtaiseen ilmanvaihtoon. Poistoilmalämpöpumpun ohjaus tapahtuu huonetiloissa CTS600-automatiikalla.

Miksi Nilan?

Nilan-poistoilmalämpöpumpun ominaisuuksiin kuuluu tuloilman viilennys. Se poistaa tulevasta ilmasta ylimääräisen kosteuden sekä viilentää sitä. Näin talossa on mukava olla ja yöt tulee nukuttua paremmin.

Poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä kutakuinkin samalla teholla olosuhteista riippumatta. Esimerkiksi Nilan VPL 15TC pumppaa korvausilmaan lämpöä n. 2000 wattia, kompressorin käyttäessä siihen sähköä vain 450-500 wattia. Näin yhdellä käytetyllä kilowattitunnilla tuotetaan 3-4 kilowattitunnin edestä lämpöä. Käytännössä lauhemmilla keleillä Nilan pystyy siis lämmittämään talon pelkällä lämpöpumpulla ja syntyy selvää säästöä talon lämmityskuluissa.

Käyttövesi lämmitetään samalla periaatteella eli pumppu käyttää sähköä noin 500 W ja tuottaa sillä 2000 W. Toisin sanoen käyttöveden lämmitys on siis yli puolet halvempaa kuin perinteisellä varaajalla. Lisäksi viilennys on ilmaista veden lämmityksen ollessa päällä tai toisinpäin.

Lisätietoa poistoilmalämpöpumpuista...
 
Julkaistu
14.10.2009