SSAB:lta laaja toimituskokonaisuus siltahankkeeseen Norjaan

SSAB on sopinut laajasta toimituskokonaisuudesta väylähankkeeseen Etelä-Norjan Fredrikstadiin. SSAB:n toimitus sisältää teräsrakenteet ja niiden asennuksen Kråkerøyn nostosiltaan sekä paalut sillan perustuksiin. Kaupan kokonaisarvo on lähes 5 miljoonaa euroa. Rakenteet sata metriä pitkään siltaan toimitetaan Skanska Norge AS:lle ja paalut Nordenfjeldske Spunt og Peleservice AS:lle.

Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluista

Jätä yhteydenottopyyntö energiapaaluista

Tilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
"SSAB:lta on kokemusta ja vahvaa osaamista teknisesti vaativista siltahankkeista, minkä vuoksi valitsimme juuri SSAB:n tähän projektiin. Lisäksi Ruukin rakenteiden korkea esivalmistusaste lyhentää rakentamisaikaa työmaalla merkittävästi", sanoo projektipäällikkö Geir Ståland Skanskasta.

"Suuret esivalmistetut rakenteet kuljetetaan työmaalle meriteitse ja suurelementit nostetaan suoraan paikoilleen. Tällä tavoin siirtämällä työvaiheita entistä enemmän tehtaalle pystymme paitsi lyhentämään rakentamisaikaa myös minimoimaan riskejä työmaalla", sanoo Sami Eronen, SSAB:n Pohjois-Euroopan ja infrastruktuurirakentamisen johtaja.

Valmistuttuaan silta on 26 metriä leveä ja sillan nostettava osa 36 metriä pitkä.

Sillan paalut valmistetaan SSAB:n Oulaisten tehtaalla ja teräsrakenteet Norjan tehtaalla Sandnessjøenissa.

Paalutoimitukset sillan perustuksiin ovat käynnissä. Siltarakenteiden valmistus aloitetaan kuluvan vuoden lopussa, ja asennustyö valmistuu keväällä 2010. Kråkerøyn silta avataan liikenteelle syksyllä 2010.

Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluista

Jätä yhteydenottopyyntö energiapaaluista

Tilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
 
Julkaistu
7.10.2009