Lattian valaminen on yksi tärkeimmistä talon rakentamisen työvaiheista. Ennen valua lattiaan asennetaan eristeet, raudoitusverkot ja paljon erilaisia LVI-putkistoja. Ne kaikki jäävät peittoon valun jälkeen, mutta niiden merkitys asumismukavuuteen on huomattava.

Ennen lattian valamista asennetaan lattiakaivot, lattialämmitysputket sekä käyttövesiputket (mikäli ne asennetaan lattiaan). Nämä järjestelmät ovat olennainen osa talon toimivuutta. Riittävä lämpö, puhdas vesi ja likaveden poisjohtaminen ovat asioita, joiden on oltava kunnossa.
4a Lattiakaivot
Lattiakaivot asennetaan tiloihin, joissa käsitellään vettä. Yleisimmin ne tulevat saunaan, pesuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen, wc-tiloihin ja tekniseen tilaan. Osa kaivoista on ns. kuivakaivoja. Ne on yhdistetty vesilukolliseen lattiakaivoon. Lattiakaivot johtavat lattialle joutuneen veden viemäriin ja vähentävät näin vesivahingon riskiä. Lattiakaivot asennetaan suunnitelman mukaisesti paikoilleen oikeaan lattiakorkoon ennen lattiav...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan