Paroc Lupaus oli yleisön mieleen Valkeakosken asuntomessuilla

Passiivitalo Paroc Lupaus oli messuvieraiden mielestä onnistunut kokonaisuus, sillä se äänestettiin asuntomessujen Paras Talo 2009–äänestyksessä toiseksi.

Passiivitalo Paroc Lupaus täytti erinomaisesti VTT:n passiivitalon määritelmän. Rakenteet ovat tiiviit, vuorivillalla tehokkaasti eristety ja Soklex-valumuottijärjetelmällä saavutettiin hyvin eristetty perustusratkaisu.Passiivitalo Paroc Lupaus täytti erinomaisesti VTT:n passiivitalon määritelmän. Rakenteet ovat tiiviit, vuorivillalla tehokkaasti eristety ja Soklex-valumuottijärjetelmällä saavutettiin hyvin eristetty perustusratkaisu.

Valkeakosken asuntomessujen Paras Talo 2009-äänestyksen tulokset on julkistettu ja messuvieraiden toiseksi suurimman äänimäärän sai passiivitalo Paroc Lupaus (kohde numero 21). Kohdetta äänestäneiden mielestä Paroc Lupaus oli onnistunut kokonaisuus ja heitä miellyttivät erityisesti kohteessa käytetyt rakennusmateriaalit ja terassit.

Kävijöitä miellyttvät kohteen ulkotilat.Kävijöitä miellyttvät kohteen ulkotilat.

-Olemme iloisia että messuvieraat löysivät Paroc Lupauksen, sillä tavoitteenamme oli luoda passiivitalo Paroc Lupauksesta kodikas, lämminhenkinen ja mieleen jäävä kokonaisuus. Onnistuimme tavoitteessamme hyvin, mistä hyvänä osoituksena Paroc Lupauksen menestys asuntomessujen kävijä-äänestyksessä, markkinointipäällikkö Johanna Veikkolainen Paroc Oy Ab:n Rakennuseristeistä kertoo.

Olohuoneen tiiliseinä luo miellyttävää tunnelmaa.Olohuoneen tiiliseinä luo miellyttävää tunnelmaa.
- Passiivitalo Paroc Lupaus on yhdistelmä modernia arkkitehtuuria ja vanhan talon henkeä leveine ikkunapenkkeineen. Lisäksi se näyttää suuntaa tulevaisuuden rakentamiselle: ovathan kaikki tuotteet ja ratkaisut passiivitalon toteuttamiseen jo olemassa ja kaikkien saatavilla kohtuullisin kustannuksin. Silti parannus tavanomaiseen rakentamiseen on huomattava sekä ympäristön että lämmityskustannusten kannalta, sillä Paroc Lupauksen lämmityslaskun on arvioitu olevan vain neljännes verrattuna vastaavaan tavanomaiseen taloon, eli n. 52 € kuukaudessa, Johanna Veikkolainen jatkaa.

Passiivitalo Paroc Lupaus on Mäkisen perheelle yksilöllisesti suunniteltu kaksikerroksinen omakotitalo, jonka huoneistoala on 234 m². Talon on suunnitellut arkkitehti SAFA Kimmo Lylykangas ja sisustussuunnittelusta vastasi Johanna Sippala.

Sisustussuunnittelija Johanna Sippala Lupauksen oluhuoneessa.Sisustussuunnittelija Johanna Sippala Lupauksen oluhuoneessa.
Passiivitalorakentaminen on luovaa siinä missä muukin rakentaminen parhaimmillaan, sillä VTT:n passiivitalomääritelmän mukaiseen 25 kWh/m²/v (Keski-Suomessa) energiantarpeeseen voi päästä monella tavalla. Passiivitaloja on siis mahdollista toteuttaa erilaisilla runko- ja tilaratkaisuilla ja rakennusmateriaaleilla.
Passiivitalo Paroc Lupaus on Paroc Oy Ab:n ja VTT pilottihanke, jonka avulla tutkitaan ja varmennetaan Parocin passiivitalokonseptin ja sen rakenneratkaisujen toimivuus Keski-Suomen leveysasteilla. VTT on ollut mukana Paroc Lupauksen rakennusprojektissa suunnitteluvaiheesta lähtien ja seuraa kohteen lämmitysenergian kulutusta usean vuoden ajan.

Passiivitalon määritelmä

VTT:n (Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus) määritelmän mukaan passiivitalo on rakennus, jonka vuotuinen lämmitysenergiantarve on 20-30 kwh/m2 riippuen maantieteellisestä sijainnista. Etelä-Suomessa passiivitalon energiankulutus on keskimäärin 20 kWh/m²/v.
 
Julkaistu
18.9.2009