Sähköenergian kilpailutus kannattaa - liity mukaan!

Energiavahtipalvelun ostoyhteenliittymä toteutetaan otollisen markkinatilanteen takia ripeässä aikataulussa ja siihen on mahdollisuus liittyä sivuillamme torstaihin 24.9.2009 kello 24:00 asti.

Ostoyhteenliittymän tavoitteena on auttaa osallistujia saamaan sähkönsä entistä kilpailukykyisemmällä hinnalla, joka pysyy kiinteähintaisena seuraavan kahden vuoden ajan. Edellisen kerran kilpailutus järjestettiin huhtikuussa 2009 ja silloin kauttamme sähköyhtiötä vaihtoi yli 3.200 taloutta.
Saatavien tarjousten kilpailukyky tulee olemaan sitä parempi, mitä suurempi määrä kiinnostuneita kuluttajia on mukana. Tarjouksia tullaan pyytämään kuluttajaystävällisiltä kustannustehokkuuteensa panostavilta sähköyhtiöiltä, joilla on halu todelliseen yhteistyöhön asiakkaidensa kanssa.

Ostoyhteenliittymään ilmoittautuneilta kerätään seuraavat tiedot:

a) asunnon/työpaikan/kesämökin sulakekoko
b) nykyinen sähkönkulutus vuositasolla (aikatariffissa jaoteltuna eri kulutusmaksujen voimassaoloaikojen mukaan)
c) tämänhetkinen tariffitaso ja
d) nykyinen energian myyjä
e) sekä paikallinen sähköyhtiö joka vastaa sähkön siirrosta

Nämä yllämainitut tiedot kerätään ilmoittautumisen yhteydessä, linkit ilmoittautumisiin tämän sivun lopussa. Tarjouspyyntöön voit siis liittää myös useampia kulutuspisteitä. Tietojen täyttöä helpottaa, mikäli otat viereesi viimeisen sähkölaskun.

Tarkista myös että sopimuksesi on joko toistaiseksi voimassa oleva tai että se päättyy viimeistään joulukuun 2009 aikana, sillä sen jälkeen päättyviä sopimuksia ei voida määräaikaisuutensa vuoksi vaihtaa.

Tarjouspyynnön tekeminen, tarjousten arviointi ja päätöksenteko

Hankkeen vetäjä pyytää tarjoukset sopivaksi katsotulta määrältä sähkönmyyjiä. Tarjouspyyntöön liitetään tiedot asuntojen/työpaikkojen sulakekoosta, sähkönkulutuksesta ja noudatetuista tariffeista.

Tarjouspyynnöt lähtivät liikkeelle perjantaina 18.9.2009 yhteensä 28:lle eri energiamyyjälle. Tarjouspyyntövaiheen liittymisiä otetaan vastaan myös tuon ajan jälkeen sillä tarjouspyynnössä esitetty määrä täsmennetään yhtiöille vielä keskiviikkona 23.9. kello 12:00 sekä perjantaina 25.10. aamulla jonka jälkeen tilanne lukitaan. Tarjousten saamisen (25.9.)jälkeen teemme jäsenten puolesta tarjousvertailun ja esityksensä siitä, mikä tarjous on edullisin. Voittanut/ voittaneet yhtiöt pyritään julkaisemaan vielä saman päivän aikana, eli perjantaina 25.9.2009 noin kello 12:00. Asiasta ilmoitetaan perjantain verkkolehdessämme sekä etusivuillamme. Vasta tämän jälkeen jokainen jäsen tekee oman päätöksensä hyväksyä tai hylätä tarjous.

Liittyessäsi nyt mukaan tarjouspyyntövaiheeseen et siis vielä sitoudu mihinkään.
Lopullisen päätöksen sähköyhtiön vaihdosta teet tarjouksen saatuasi, eli 25.9.2009 jälkeen mutta ENNEN 12.10.2009, jolloin sähköyhtiöiltä saatu tarjousaika päättyy kello 12:00. Huomioi että sähköyhtiöiden tarjousaika on siis voimassa vain runsaat kaksi viikkoa!

Olen jäsen ja ilmoittaudun mukaan kilpailutukseen…

En ole jäsen mutta ilmoittaudun mukaan kilpailutukseen…
 
Julkaistu
9.9.2009