Karelia-parketin suunnittelussa tähdätään yksilöllisyyteen

Tasokasta muotoilua asiakkaan ja ympäristön ehdoilla

Aito parkettilattia on luonnollinen ja lämmin – sen ympärilleen luoma tunnelma on käsin kosketeltavissa. Luonnonmateriaalina parketti on myös ekologinen vaihtoehto. Kuopiolaisen lattianpäällystevalmistajan Karelia-Upofloor Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen uskoo vakaasti siihen, että suomalaiset sisustajat löytävät myös tulevaisuudessa parketin monet mahdollisuudet.

Vahva panostaminen muotoiluun onkin yksi tapa varmistaa, että Karelia- parkettivalikoima vastaa markkinoiden toiveita ja tarpeita mahdollisimman hyvin. Yksilölliset lattiat ovat tänä päivänä yksi sisustussuunnittelun tärkeimmistä lähtökohdista. Jotta sisustuksessa voidaan toteuttaa myös rajoja rikkovia visioita, tarvitaan laaja valikoima tasokkaita ja tyylikkäitä parkettimalleja.

Laadukkaille, yksilöllisille sisustusratkaisuille on aina kysyntää, ja Karelia tekee parhaansa, jotta mahdollisimman moni sisäistäisi parketin roolin yhtenä persoonallisen sisustuksen kulmakivistä. Lisäarvoa tuo myös yrityksen tinkimätön periaate noudattaa toiminnassaan kansainvälisiä ympäristöstandardeja ja varmistua siitä, että raaka-aineen alkuperä on tunnettu ja että se tulee hyvin hoidetuista metsistä. Jokainen Karelia-parketti syntyy luontoa kunnioittaen ja pystyy myös muilta osin täyttämään korkeat vaatimukset.

Tänä päivänä Karelia tarjoaa yli sata erilaista parkettivaihtoehtoa. Skaala ulottuu perinteisistä puulajeista aina voimakkaisiin värisävyihin. Karelia-parketteja on saatavilla 1-, 2- tai 3-sauvaisina ja erilaisilla pintakäsittelyillä kuten esim. petsaus tai väriöljy.

Lattia on kiinteä osa sisustuksen tyyliä. Ylellistä tyyliä voi luoda Karelian viistereunaisilla Story -parketeilla tai petsatuilla Kartano-malleilla. Rauhallinen tyyli syntyy esimerkiksi valkomattalakatuilla Vanilla Matt -parketeilla. Värikkääseen sisustamiseen sointuvaa taustaa saa eloisilla lajitelmilla kuten oksainen Rustikal tai 3-sauvaisilla petsatuilla parketeilla.

Palkittu Saima-Design parketti antaa tilaa luovuudelle

Perinteikäs Saima-parketti on yksi parhaimmista pitkäjänteisen tuotekehitystyön esimerkeistä. Aino ja Alvar Aallon ihmisläheisessä arkkitehtuurissaan soveltama viiluteknologia on inspiroinut myös koivuviilusta valmistetun Saima-parketin suunnittelua. Akateemikko Tapio Wirkkalan suunnittelema ampiaispesän harmaa Saima-parketti pääsi kiertämään ympäri maailmaa suunnittelijansa nimikkonäyttelyn lattiamateriaalina 1980-luvulla.

Saiman käyttö edellyttää tarkkaa silmää ja herkkää sydäntä, mutta se palkitsee vaativan suunnitteluprojektin sitäkin ruhtinaallisemmin. Kauniit sävyt, raikas ilme ja huoliteltu olemus luovat viihtyisyyttä ja rauhallisuutta ympärilleen. Saima on valmistettu suomalaisia perinteitä ja ympäristöarvoja kunnioittaen, kädenojennuksena myös seuraaville sukupolville.

Ajattoman tyylinsä ansiosta Saima on säilyttänyt asemansa luonnonläheisenä materiaalina, joka pystyy tuomaan parhaat puolensa esiin mitä erilaisimmissa tiloissa. Monien ladontavaihtoehtojensa ansiosta Saima tukee saumattomasti suunnittelijan kokonaisnäkemystä tuoden kohteisiin oman, yksilöllisen lisänsä.

Muotoilujohtaja Pekka Toivanen Design Studio Muotohiomosta on osallistunut tiiviisti Saiman tuotekehitykseen ja värisuunnitteluun. Karelian teknisen asiantuntijan Kyösti Puurusen kanssa toteutetun projektin lopputuloksena Saiman uudistunut tuoteperhe voidaan toteuttaa ainutlaatuisella läpivärjäysmenetelmällä.

Vuoden 2009 aikana Saima-tuoteperhettä on laajennettu uusilla, ajan henkeä saumattomasti heijastavilla väreillä – myös ampiaispesän harmaa Wirkkala on otettu tuotantoon.

Saiman ajattomuudesta kertovat myös sen tänä vuonna saavuttamat tunnustukset maailmanlaajuisesti arvostetuissa muotoilualan kilpailuissa. Sekä Wirkkala että Pekka Toivasen suunnittelema Raita voittivat red dot design 2009 -palkinnon, ja tämän lisäksi Saima on ehdolla Saksan valtion myöntämän Designpreis Deutschland -palkinnon saajaksi. red dot on maailman laajin ja arvostetuin design-palkinto, joka kertoo saajan kuuluvan parhaimmistoon muotoilussa ja liiketoiminnassa.

Vaikka kilpailuissa menestyminen ei olekaan Karelialle itseisarvo, on se kuitenkin omalla tavallaan osoitus siitä, että yritys on tehnyt onnistuneita ja toimivia ratkaisuja. Mikä tärkeintä, alan ammattilaisten myöntämät palkinnot kertovat myös sen, että suunnittelijat näkevät Saiman kaltaisissa tuotteissa uudenlaisia, kiehtovia mahdollisuuksia sekä oman työnsä että loppukäyttäjien saaman lisäarvon kannalta.

Uusittu Karelia Inspiration Gallery auttaa löytämään oman ihanneparketin

Mieluisimman parketin valinta saattaa osoittautua yllättävän vaikeaksi tehtäväksi – makuja on monia, ja perheen sisällä saatetaan pitää erityylisistä lattioista. Verkkosivuiltamme www.kareliaparketti.fi löytyvä uusittu Inspiration Gallery on helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla pääsee näkemään, kuinka Karelia–malliston parketit sopivat erilaisiin tiloihin. Palvelussa voi vaihtaa seinien ja huonekalujen väritystä vastaamaan omaa värimaailmaa. Palveluun voi ladata myös kuvia omasta kodista ja katsoa, miten parketin vaihto muuttaisi kodin ilmettä. Inspiration Galleryn avulla mielikuvitus pääsee valloilleen ja unelmien parkettilattian löytäminen jokaiseen huoneeseen on parhaimmillaan vain muutaman klikkauksen päässä.
 
Päivitetty
3.9.2009