Uponor Suomi Oy:ltä mittava putkitoimitus

Uponor Suomi Oy on solminut mittavan kaupan liittyen Lounais-Suomen ympäristökeskuksen rakennuttamaan Harjavalta―Pori siirtoviemärilinjaan. Yritys toimittaa projektiin noin 11 km paineviemäriputkiston. Kaupan arvo on noin kaksi miljoonaa euroa.

Siirtoviemärilinja tulee johtamaan Harjavallan ja Ulvilan kaupunkien, Nakkilan ja Kiukaisten kuntien sekä Suomisen Kuitukankaat Oy:n jätevedet Poriin Luotsinmäen jätevedenpuhdistamolle. Siirtoviemärin käyttöönotto vähentää Kokemäenjoen jätevesikuormitusta.

Nyt tehtävä toimitus kattaa välin Ulvila―Pori, joka on viimeinen vaihe kolmeen urakkaosuuteen jaetusta kaikkiaan 31 kilometrin siirtoviemärilinjasta. Toimitettava putkisto on halkaisijaltaan 710 mm polyeteeniputkea (PEH). Uponor oli toimittajana myös vastaavan mittaisessa Nakkila-Ulvila projektiosuudessa.

Siirtoviemäriputkiston lisäksi kauppa sisältää asennuksessa tarvittavia erikoisyhteitä. Yhteentoista kilometriin tarvitaan 22 metrin mittaisia putkia noin 490 kappaletta.

Putket valmistetaan Uponorin Forssan tehtaalla. Urakoitsijana on Maa- ja vesirakennus Kiri Oy. Ensimmäiset toimitukset tapahtuvat viikolla 38.
 
Päivitetty
3.9.2009