Remonttien kustannuslaskenta

TaloyhtiöOptimi sisältää taloyhtiöiden ja osakkaiden kustannusarvio-ohjelman.

Aktivoi TaloyhtiöOptimi tästä...

Mikäli taloyhtiösi ja huoneistosi on jo liitetty TaloyhtiOptimiin pääset kustannusarvioon tästä:

Laadi kustannusarvio tästä....

Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti, mutta jo nyt sen avulla voidaan laskea lähes kaikki yhtiön sisäpuoliset sekä osakehuoneistojen korjaustöiden kustannusarviot.

Ulkopuolisissa töissä ohjelma auttaa tällä hetkellä pienempiä paritalo- ja rivitaloyhtiöitä, mutta jatkossa myös isompien kohteiden julkisivuun kohdistuvat remontit opastuksineen ja laskentatietoineen löytyvät ohjelmasta.

Kustannusarviot työvaiheittain

Ohjelmassa eri remonttikohteita tarkastellaan vaiheittain, aivan kuten niitä itse työmaallakin tehdään. Arvion tekijä voi esimerkiksi ensin laskea mitä maksaa rivitalon vanhan peltikatteen vaihtaminen uuteen katteeseen. Uudeksi katteeksi voidaan valita tiilikate, huopakate, muovipinnoitettu pelti, konesaumattu pelti, kiviteräskate tai vaikka kupari. Valintojen jälkeen ohjelma kertoo mitä kustannukset ovat purkutöiden osalta ja mitä vastaavasti uuden katteen osalta.

Paljonko eri työvaiheisiin menee aikaa?

Sen lisäksi että ohjelma kertoo kokonaiskustannus-arvion, se myös erittelee kyseiseen työhön ja sen eri työvaiheisiin työntekijältä kuluvan ajan.

Esimerkiksi pesuhuoneen täydellistä remonttia laskettaessa ohjelma kertoo kuinka monta tuntia menee vanhan pinnoitteen poistamiseen, tasoitustöihin, vesieristeen tekoon, laatoitukseen ja sisäkaton uudelleen paneloimiseen. Ja nuo kaikki luonnollisesti erikseen.

Mitä tarvikkeita työssä tarvitaan

Ohjelmassa arvion tekijä valitsee kohteen vaatimat työvaiheet sekä niihin haluamansa rakenneratkaisut valmiista valikoista. Tämän jälkeen ohjelma kertoo tuotenimikohtaisesti mitä tuotteita työssä tarvitaan tai suositellaan käytettäviksi. Näin remontintekijän ei tarvitse erikseen kaivaa selville mitkä tuotteet ja tuotenimikkeet kyseiseen työhön soveltuvat.
RemonttiOptimilla lasket työhön kuluvan ajan sekä tarvike- ja tuotetiedotRemonttiOptimilla lasket työhön kuluvan ajan sekä tarvike- ja tuotetiedot

Tarvittavien tuotteiden tarkat tuotetiedot

Ohjelman esittämistä tarvikkeista on suurimmasta osasta myös linkit suoraan kyseisen tuotteen yksityiskohtaisiin tietoihin, eli tuotekortteihin. Tämän avulla esimerkiksi kylpyhuoneen remontoija näkee helposti kuinka suurissa pakkauksissa vesieristettä tms. materiaalia on saatavissa.

Tarvittavien tarvikkeiden määrä

Ohjelma kertoo mikä on kyseiselle tuotteelle yleisesti käytettävä hukkaprosentti sekä kuinka paljon sitä tarvitaan neliötä tai juoksumetriä kohden. Samoin se laskee puolestasi kuinka paljon sitä kaiken kaikkiaan koko hankkeessa tarvitaan.

Remonttioptimilla lasket kustannusarviot.
Remonttioptimilla lasket kustannusarviot.

Myös hinnat työhön ja tarvikkeisiin sekä työvaiheopastus.Myös hinnat työhön ja tarvikkeisiin sekä työvaiheopastus.

Tarvikkeiden yksikköhinnat

Jotta tarvikkeiden hankinnassa ei tulisi ikäviä yllätyksiä kertoo ohjelma myös tuotteiden yksikköhinnat. Esitettyjä hintoja voit omien tinkimistaitojesi ja isompien ostoerien avulla pienentää.

Ohjelma huomioi remontoijan omat työ- ja tarvikehinnat

Ohjelma huomioi myös remontoijan omat työ- ja tarvikehinnat. Toisin sanoin jos teet työn itse voit laittaa työn hinnaksi 0 euroa tunnilta tai kulloinkin työntekijälle maksamasi muun hinnan. Samoin tarvikkeiden osalta voit muuttaa hintaa tai poistaa sen kokonaan.

Ohjelmaa käytetään netin välityksellä

Kustannusarvio-ohjelmaa käytetään netin kautta suoraan Omataloyhtiö.fi -sivuilta ja näin kaikki hinta- ym. päivitykset tulevat välittömästi ilmaantuessaan kaikkien käyttöön. Ohjelma on siis jatkuvasti ajantasalla. Kaikki tehdyt kustannuslaskelmat tallentuvat automaattisesti Omat kohteet -valikkoon, josta ne omien tunnusten kautta ovat myöhemmin löydettävissä.

Kustannusarvio-ohjelma opastaa työvaiheissa

Ohjelman kautta avautuvat myös sekä tuote- että työvaihekohtaiset ohjeet. Rakentaja. fi -TV:n kautta voi remontoija myös katsoa erilaisten työvaiheiden toteutustapoja. Nämä työvaiheopastukset on toteutettu erilaisissa seurantakohteissa, joita Rakentaja.fi -sivulla on jo pitkälti toista sataa kappaletta. Kustannusarvio-ohjelmalla lasket remontin kustannukset käden käänteessä…

Kustannusarvio-ohjelma on osa taloyhtiöden osakkaille ja hallinoimiseen tarkoitettua TaloyhtiöOptimi-palvelua.

Aktivoi TaloyhtiöOptimi tästä...

Mikäli taloyhtiösi ja huoneistosi on jo liitetty TaloyhtiOptimiin pääset kustannusarvioon tästä:

Laadi kustannusarvio tästä....
 
Julkaistu
20.5.2010