Pohjalaistalon pihapiiri voitti Ruduksen Kesän Kaunein Piha -kilpailun

Kesän Kaunein Piha -kilpailun voitti juuri 90-vuotta täyttänyt rauhaisa pihapiiri Pohjanmaalla Horon kylässä. Rudus Oy järjesti kilpailun innostaakseen suomalaisia kunnostamaan pihojaan ja nauttimaan ympäristön kauneudesta vaikkei omaa pihaa omistaisikaan.

Voittanut piha viehätti äänestäjiä sopusuhtaisella kokonaisuudellaan. Pohjalaistalon ja ulkorakennuksen punamultaväritys tuo kauniin kontrastin vihreälle nurmikolle ja kukkiville lumipalloheisipuille. Kaarevat betonikivillä katetut pihapolut ovat lämpimiä ja mukavia astella ja ne ohjaavat kulun oikeille raiteille. Ruukkuihin ja istutusastioihin istutetut kukat ovat helppohoitoisia ja tuovat silmäniloa istuinryhmän luona ja ympäri pihaa.

Kilpailuun lähetettiin runsaasti ehdokkaita, joista Ruduksen esiraati valitsi yli 200 kaunista, erityyppistä pihaa nettiyleisön valittavaksi. Ääniä annettiin yhteensä 2 313. Voittaneen pihakuvan lähettäjä Tanja Koivisto Teuvan Horon kylästä saa palkinnoksi 2 900 euron arvoisen Talvikki-maakellarin.

Tanja Koivisto perheineen asuu pihapiirin Isossa tuvassa ja puolison vanhemmat kuvassa näkyvässä Pikkutuvassa. Isotupa on osa kylän vanhaa mahtitaloa, jonka kolme veljestä aikoinaan jakoivat sahalla keskenään. Talo siirrettiin nykyiselle paikalleen ja se valmistui asumiskuntoon 22.8.1919. Pikkutuvan ikä on oletettavasti samaa luokkaa.

Äänestäjien kesken arvottiin viisi 65 euron arvoista Mini Malja -istutusastiaa 25.8. Voittajat ovat:

Ritva Pesonen Läyliäisistä
Kaija Kivikoski Vantaalta
Sari Välske Rajamäeltä
Riitta Salminen Lahdesta
Kirsti Heiskanen Oulusta

Onnea voittajille!

 
Julkaistu
28.8.2009