Hulevedet pois pihalta

Pientalon sade- ja sulamisvedet, eli nk. hulevedet, voidaan käsitellä myös kiinteistökohtaisesti tontilla. Tähän ratkaisuna on silloin hulevesitunnelit, jonka toimintaperiaate perustuu imeytysratkaisuun. Tunnelin tilavuus on 300 litraa, joka toimii väliaikaisena varastona esim. sateen aikana. Sateen jälkeen vesi imeytyy tasaisesti maaperään.

Putkiverkostojen rinnalla toimivat imeytysjärjestelmät ovat varteen otettava ja tehokas ratkaisu syntypaikalla tapahtuvaan hulevesien käsittelyyn. Uponor-hulevesikasetit ja -tunnelit on kehitetty tontilla tapahtuvaan hulevesien varastointiin ja imeyttämiseen. Rakenteensa ansiosta ne tarjoavat joustavan ratkaisun niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin.

Hulevesillä tarkoitetaan maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesiin luetaan
myös perustusten kuivatusvedet.Hulevesillä tarkoitetaan maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesiin luetaan myös perustusten kuivatusvedet.
Uponor-hulevesitunneli on erityisesti pieniin kohteisiin suunniteltu hulevesien varastointi- ja imeytysratkaisu. Järjestelmä muodostuu hulevesitunnelimoduuleista ja päätylevyistä, jolloin sitä voidaan laajentaa haluttaessa. Asennus voidaan toteuttaa yhtenä tai useampana linjana, jolla ei ole pituusrajoitusta. Tunneli voidaan asentaa myös henkilöajoneuvoliikenteen alueelle, minkä ansiosta sille on helposti löydettävissä sopiva sijoituspaikka tontilla. Yhden moduulin tilavuus on 300 litraa, ja se voidaan asentaa lähelle maanpintaa, mutta tarvittaessa jopa 2,5 metrin syvyyteen.

  • 3 kertaa enemmän varastotilaa kuin perinteisessä sepeli-imeytyksessä
  • 2/3 vähemmän maankaivutöitä kuin perinteisessä sepeli-imeytyksessä
  • Nopeampi ja edullisempi asentaa
  • Voidaan asentaa henkilöautoliikenteen alueelle, jolloin paikka on valittavissa helposti
  • Suuri tilavuus, toimii viivytysaltaana
  • Korkea imeytyskyky, imeytyminen mahdollista kolmeen eri suuntaan

Hulevesikasetit ovat suorakaiteen muotoisia moduuleita, jotka soveltuvat käytettäväksi julkisessa rakentamisessa
ja isoissakin kohteissa.
Hulevesikasetit ovat suorakaiteen muotoisia moduuleita, jotka soveltuvat käytettäväksi julkisessa rakentamisessa ja isoissakin kohteissa.
 
Julkaistu
19.8.2009