Lasitettu terassi on niin paljon enemmän

Lasiterassi tuo iloa kaikkina vuodenaikoina. Aurinko paistaa lasin läpi lämpimämmin. Kesä viipyy pidempään ja kevät taas koittaa lasiterassille aikaisemmin. Lasiterassi on mitä mainioin paikka esikasvattaa kesän kukkaloistoa ja hyötypuutarhaa. Terassilasitus luo aivan uusia mahdollisuuksia asumiselle ja viihtymiselle. Se on mainio kesäolohuone, saunan jälkeinen vilvottelutila ja paikka harrastaa lähellä luontoa. Terassilasit on tehty vääntyilemättömästä alumiinista, joka säilyttää ryhtinsä. Hyvälle perustalle tehty lasiterassi antaa iloa vuosikymmeniä.

Lumon lasiterassi sopii hyvin erityyppisiin rakennuksiin, olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai vapaa-ajan asunto. Lasien ja profiilien värityksellä lasiterassi saadaan sopimaan talon tyyliin.

Lisätietoa Lumon lasiterasseista...

Jokaiseen kotiin sopiva vaihtoehto

Terassilasiovet
Yksinkertaisin tapa hankkia lasiterassi on asentaa ovielementit valmiiksi katetun terassin ulkosivuille. Sivuunliukuvat terassilasiovet tekevät avokuistista lasiterassin.

Terassilasiovet ja lasikatto
Asiakkaan tekemille perustuksille ja valmiiseen puurunkoon asennetaan liukuovet ja puisiin kattopalkkeihin kiinnitetään lasit alumiinilistoilla. Turvalasista tehty lasikatto on kestävä ja kirkkautensa säilyttävä vaihtoehto. Alumiinilistat kiinnittävät lasilevyt tiiviisti paikoilleen. Lopputulos on tyylikäs lasiterassi, jossa kelpaa oleskella.

Terassilasiovet.Terassilasiovet.
Terassilasiovet ja valokate
Asiakkaan tekemille perustuksille ja valmiille puurungolle asennetaan liukuovet ja valmiille kattorungolle kevyt valokate. Tämä on kevyempi ja edullisempi ratkaisu lasiterassiunelmaa suunnittelevalle. Valokate- elementit kiinnittyvät toisiinsa kätevällä uralukituksella. Elementit muodostavat yhtenäisen, vesitiiviin läpinäkyvän katon.

Valmisterassi
Tämä vaihtoehto on nimensä mukaisesti vaivaton ja valmis lasiterassi. Se asennetaan asiakkaan tekemälle perustukselle. Terassi on alumiinirunkoinen ja lasikattoinen. Valmisterassi muodostaa yhtenäisen, integroidun kokonaisuuden. Oikealla värivalinnalla lasiterassi saadaan sopimaan hyvin talon arkkitehtooniseen ilmeeseen.

Terassilasiovet ja lasikatto.Terassilasiovet ja lasikatto.

Kestävä ja tukeva rakenne

Lumon lasiterassin rakenne on tukeva. Se ei vääntyile eikä turpoa, vaan toimii jämäkästi vuosikymmeniä. Lasiterassijärjestelmässä on vaakasuuntaiset liukujohteet, jotka on kiinnitetty lattia- ja kattorakenteisiin. Johteiden välissä liukuvat lasielementit, jotka ovat kehystetty ympäri puiteprofiilein.

Lasiterassin lasi on 4 mm:n karkaistua, 6 mm:n karkaistua tai laminoitua lasia. Suositeltavin lasityyppi on karkaistu lasi, joka vaatii rikkoutuakseen voimakkaan iskun. Rikkoutuessaan karkaistu lasi hajoaa pieniksi tylppäkanttisiksi siruiksi, jotka eivät aiheuta vakavaa loukkaantumisriskiä.

Profiilit ovat polyesterijauhemaalattuja. Vakiovärit ovat valkoinen RAL 9016, grafiitin harmaa RAL 7024, luonnon alumiini RAL 9006 ja ruskea RAL 8019. Muoviosat ovat vaalean harmaita tai mustia. Helat ovat vaalean harmaita RAL 9006.

Lasiterassin kiinnityksissä käytetään ruostumattomia kiinnikkeitä.

Lasiterassin lukitus

Lasiterassi on vakiona sisältä lukittava. Seinän tai kiinteän tolpan viereinen ovi voidaan varustaa ABLOY -lukolla. ABLOY-lukot toimitetaan CLASSIC -lukkopesällä. Lukkopesä on lukkoliikkeen toimesta mahdollista vaihtaa EXEC -malliin ja sarjoittaa talon omaan avaimeen.

Lasiterassijärjestelmä voidaan varustaa alumiinisella auringonsuojasäleiköllä. Se voi olla joko kiinteä tai liikuteltava ja se voidaan sijoittaa ovielementtien sisä- tai ulkopuolelle.

Lasiterassi on helppo hankkia

Parhaiten lasiterassiunelma toteutuu ottamalla yhteys Lumonin lasiterassiasiantuntijaan. Hän tuntee paikalliset viranomaisvaatimukset ja tarvittaessa auttaa lupien hankinnassa.

Häneltä voit myös kysyä perustusten teosta ja muista rakentamiseen liittyvistä asioista. Lumon lasiterassi on laatuhankinta, joka säilyttää ryhtinsä ja käyttömukavuutensa hyvillä perustuksilla vuosikymmeniä.
Jätä yhteydenottopyyntö lähimmälle edustajalle

Katso video: Lasiterassin asennus

Lisätietoa Lumon lasiterasseista...

 
Julkaistu
13.8.2009