Vaihtoehtoja puutalon julkisivun rakentamiseen tai korjaamiseen

Rappaus on hyvä vaihtoehto myös puutalon rakentajalle. Eristerappauksella toteutettuna se parantaa myös talon lämmöneristävyyttä. Myös vanhaan puutaloon voidaan luoda uusi ilme eristerappauksella. Lämmoneristävyyden parantaminen kannattaa joka tapauksessa huomioida ulkoverhouksen uusimisen yhteydessä, riippumatta halutusta julkisivusta.
Eristerappaus uuteen tai vanhaan taloon

Puutaloon voidaan haluttaessa luoda kivitalomainen ulkoasu rappauksella. Eristerappauksessa rappausaluseristeet kiinnitetään rappausalustaksi sopivaan rakennuslevyyn ja eristepinta rapataan ohutrappausmenetelmällä tavalliseen tapaan. Eristerappaus voidaan toteutaa sekä uuteen että peruskorjattavaan kohteeseen. Peruskorjattavassa kohteessa alustan suoruudesta riippuen ei välttämättä tarvita rakennuslevyä.

Tuulettuvan julkisivun lisäeristys

Vanhoissa puutaloissa kannattaa lähes poikkeuksetta toteuttaa lisälämmöneristys ulkoverhouksen uusimisen yhteydessä. PAROC on kehittänyt tarkoitukseen sopivan ratkaisun. PAROC Renova on nimenomaan puurunkoisten (puru- tai villaeristys) talojen ja kesämökkien lisäeristämiseen suunniteltu ratkaisu.
 
Julkaistu
21.2.2012