Patteriputkijärjestelmä

Nykyaikainen vesikeskuslämmitys, jossa lämmönjako tapahtuu patterien avulla, voidaan toteuttaa joko näkyviin jäävällä tai piiloon asennettavalla putkistolla, sekä uudisrakennus- että saneerattaviin kohteisiin. Kiertovesiputkille on kolme eri asennusmahdollisuutta. Perinteisessä asennustavassa putket sijoitetaan käyttövesiputkien tapaan rakenteiden sisälle, lähinnä lattiaan. Rakenteista putket tuodaan ulos patterien kohdalla ja kytketään paikoilleen. Uudempia tapoja ovat pinta-asennus ja erityisesti patteriputkien sijoittamiseen suunniteltujen jalkalistojen avulla tapahtuva piiloasennus.

Täydellinen pinta-asennusjärjestelmä


Nykyaikaisilla putkilla vesikiertoisen patterilämmityksen pinta-asennustyö voidaan toteuttaa helposti ja siististi. Metallin ja muovin ominaisuuksia yhdistämällä on saatu aikaan täydellinen pinta-asennusjärjestelmä. Uuden tyyppisen puolijoustavan putken avulla asennustyö käy nopeasti. Maalausta ei tarvita asennuksen jälkeen, vaan järjestelmä on käyttövalmis heti koeponnistuksen jälkeen. Kiertovesiputkien pinta-asennuksiin tarkoitettu puolijoustava putki soveltuu keskuslämmitysjärjestelmiin sekä uudisrakennus- että saneerauskohteissa.

Kolmikerrosrakenne antaa ylivoimaisen muotoilumahdollisuuden


Uusi Wirsbo RAKA mt putkessa yhdistyvät metalli ja muovi sulassa sovussa. Putken kolmikerroksisen rakenteen vuoksi se on erittäin joustava. Putken pintakerros on ristisilloitettua polyeteeniä, minkä vuoksi putki on katseenkestävä ilman erillistä pintakäsittelyä. Pinta on erittäin kulutuskestävä. Välissä on alumiinikerros ja putken sisin kerros on jälleen ristisilloitettua muovia. Tällä yhdistelmällä saavutetaan metalliputken muotoutuvuus, yhdistettynä muoviputken keveyteen ja korroosiokestävyyteen. Wirsbo RAKA mt on uusi putki pohjoismaissa, mutta sen tekniset ominaisuudet ja laatu on tunnettu jo pitkään. Mitoitukseltaan uusi putkityyppi on pohjoismaisen mitoituksen mukainen ja sen laatuvaatimustaso on korkea. Putki sopii yhdistettäväksi myös erityyppisten putkien kanssa.

Pinta-asennusjärjestelmän osat


Järjestelmää kehitettäessä sen osien määrä on pyritty pitämään mahdollisimman pienenä. Järjestelmään kuuluuvat kuitenkin kaikki tarvikkeet, mitä asentaminen edellyttää. ´
Varsinainen kiertovesiputki ja putkipitimet ovat väriltään valkoisia. Putkien halkaisijat vaihtelevat 12-28 mm välillä. Muut osat, kuten laajennus-, haaroitus-, kulmakappaleet ym. ovat metallisia, pinnaltaan niklattuja tai pulverilakattuja.
Uuden putkityypin lisäksi markkinoille on tullut myös uusi Duo-liitin, jonka tekninen toteutus tuo monta huomattavaa etua.

Vesikeskuslämmitys kehittyy jatkuvasti. Perinteisen piiloasennuksen lisäksi pattereilla toteutetun vesikeskuslämmityksen voi toteuttaa myös uuden tyyppisellä piiloasennuksella, jossa kiertovesiputket piilotetaan jalkalistan sisään.

Jalkalistalla toteutettava piiloasennus


Wirsbo kehittää jatkuvasti uusia tuotteita, jotka helpottavat lämmitysjärjestelmän suunnittelua, asennusta ja antavat kodille käyttömukavuutta. Viimeisin uutuus on jalkalista, joka kätkee kiertovesiputket sisäänsä. Wirsbo jalkalista on valmistettu puusta. Listaan kuuluu kaksi erillistä osaa. Varsinainen putkien asennus lista, jossa on kaksi putkiuraa, ja erikseen kiinnitettävä kansi, joka peittää putket näkyvistä.

Jalkalistan asennus on helppoa


Wirsbo-jalkalistan asennus on yhtä helppoa kuin tavallisenkin jalkalistan asennus. Putkien nousukohdissa ja kulmissa varsinaiseen jalkalistaan katkaistaan 300 mm pitkä ja 90 mm korkea kolo, johon putken liitoskappale mahtuu, ja asennustyö voidaan suorittaa. Nurkat toteutetaan jiiraamalla perinteisen jalkalista-asennuksen tapaan. Putkinousujen kohdalle lovetaan kolot jalkalistan yläreunaan. Jalkalista sulautuu tyylikkäästi kaikkiin huoneisiin ja tiloihin. Pintakäsittelyvaihtoehtoina on saatavissa lakattu luonnopuu tai valkoiseksi maalattu MDF-pinta. Pituus vaihtoehtoja on 3-3,9 sekä 4,2 m.

Kaikkiin kulmiin ja nousuihin sopiva ratkaisu


Piiloasennussarja on loppuun mietitty. Varsin vähän osia tarvitsevalla järjestelmällä voidaan toteuttaa kaikki sisä- ja ulkokulmat sekä patterinousut. Myös kynnysten kohdalla asennus tapahtuu siististi, alituspalan avulla. Alituspalan putket on valmiiksi taivutettu ja varustettu Wiplet-liittimillä. Alituspaloja on saatavilla kooltaan 800 ja 1000mm levyisille oville.

Asennus tapahtuu siististi alituspalan avullaAsennus tapahtuu siististi alituspalan avulla

Järjestelmällä voidaan toteuttaa kaikki sisä- ja ulkokulmat.Järjestelmällä voidaan toteuttaa kaikki sisä- ja ulkokulmat.

Soveltuu uusiin ja saneerattaviin kohteisiin


Järjestelmä sopii uudisrakennuksiin, mutta erityisen hyvä vaihtoehto se on putkistojen uusimisen yhteydessä vanhoihin vesikeskuslämmitysjärjestelmissä tai muutettaessa suorasähkölämmitystä vesikeskuslämmitykseksi. Wirsbo jalkalista on nykyaikainen ja turvallinen ratkaisu.
(logosta uponorin kotisivulle)
(logosta uponorin kotisivulle)
Uponor Suomi Oy
Kylänportti 2
02940 Espoo
Puh 020 129 211 (vaihde)
Fax 020 129 2651
www.uponor.fi

Uponor Suomi Oy
Hallilantie 27
33820 TAMPERE
Puhelin 020 129 211 (vaihde)
Faksi 020 129 2791

Uponor Suomi Oy
Kiilakiventie 1
90250 OULU
Puhelin 020 129 211 (vaihde)
Faksi 020 129 2801

Uponor Suomi Oy
PL 21 15561, 15560 Nastola
Puh. 020 129 211 (vaihde)
fax 020 129 2280

Lisätietoja Wirsbo-PEX ja Wirsbo
Plus -vesijohdoista saat myös
vesijohtoliikkeistä kautta maan. 
 
Päivitetty
24.11.2006