Aluskate - vain välttämätön paha?

Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. ”Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!” ”Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?”

Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.

Lisätietoa Icopalin aluskatteista...

Aluskatetta asennetaan.Aluskatetta asennetaan.

Kunnon aluskate suojaa ja kestää!

Aluskatteen tulee olla vedenpitävää, riittävän lujaa ja kestävää. Sen tulee kestää UV-säteilyä haurastumatta sekä lämpötilan ja kosteuden vaihtelut murtumatta. Vesikaton käyttöikä on juuri niin pitkä kuin aluskatteenkin. Varsinaisen vesikatteen rikkoutuessa, ruostuessa, murtuessa tai hapertuessa aluskatteen ominaisuudet vasta punnitaan. Aluskate on vaikea - jollei mahdoton - vaihtaa ilman, että koko vesikatto puretaan auki. Siksi aluskatteeseen kannattaa panostaa hieman enemmän jo rakennusvaiheessa, jotta saat pitkäikäisen ja luotettavan vesikaton.

Säästöä väärässä paikassa.Säästöä väärässä paikassa.

Icopalilta ratkaisu kaikille katoille

Kondenssisuojattu aluskate toimii siten että alhaaltapäin tuleva vesihöyry tiivistyy ja imeytyy aluskatteen alapinnan nukkaan, josta se sitten aikanaan kuivuu tuuletuksen mukana pois. Ns. hengittävät aluskatteet puolestaan ovat vesitiiviitä mutta läpäisevät vesihöyryä. Siten ne antavat lisävarmuutta esimerkiksi saneerauskohteisiin joissa tuuletuksen riittävyys on epävarmaa.

Kondenssisuojattu Monarfol 200 Plus on markkinoiden paksuin 200 g/m² muovinen kondenssisuojattu aluskate. Hengittävät Monarperm-aluskatteet läpäisevät hyvin vesihöyryä, mutta ovat vesitiiviitä.

Kiinteälle alustalle asennettavan TarraPolarin avulla yksityiskohdat saadaan tiivistettyä huomattavasti helpommin ja varmemmin kuin kattotuoleihin asennettavilla aluskatteilla. Siten se on varmin ja pitkäikäisin ratkaisu aluskatteeksi esimerkiksi tiilikatoille.

Aluskatteen oikea asennustapa, varsinkin riittävät limitykset ja oikein tiivistetyt yksityiskohdat erilaisten läpivientien ja sisätaitteiden kohdalla ovat tärkeitä.

Icopal aluskatteiden valintataulukon avulla sopivan aluskatteen valinta onnistuu helposti. Voit nukkua yösi huoletta kun valitset laadukkaan aluskatteen. Silloin tiedät että katto voi hyvin ja suojaa kotisi kosteudelta.

Vaadi laatua – valitse Icopal.
_

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
5.8.2009