Puutteellisesti suojatut perustukset? - luvassa jättilasku!

Väärillä materiaaleilla toteutettu perusmuurin vedeneristys saattaa pahimmillaan aiheuttaa jättilaskun kiinteistön omistajalle. Puutteelliset ja halvat ratkaisut eivät anna riittävää suojaa kiinteistön perustuksille, josta seurauksena on lähes poikkeuksetta home- ja rakenneongelmia.

Puutteellisesti suojattuihin rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. – Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen, sanoo Icopalin tuotepäällikkö Jaana Valjus. – Toimiva sokkelineristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää, Valjus lisää

Lisätietoa Universal-perusmuurilevystä...

Icopal Fonda Universal – perusmuurilevyllä laadukasta suojaa perustuksillesi

Universal – perusmuurilevy säilyttää rakenteensa ja ominaisuutensa vuodesta toiseen. Pitkäikäinen Universal on lujaa, vesitiivistä ympäristöystävällistä polypropyleenia. Universal kestää 15 000 kg/m2 tasaisen kuormituksen ominaisuuksiaan menettämättä. Materiaali on joustavaa ja asettuu tasaisesti auki rullattaessa. Asennus sujuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Ainutlaatuinen urakuviointi helpottaa levyn leikkaamista ja sekä muotoilemista kulmissa ja reunoissa. Fonda Universal on VTT:n sertifioima laatutuote.

Perusmuurin vedeneristys valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. Kun pohjavesi ei nouse perustamistason yläpuolelle ja maaperän kuivumisominaisuudet ovat hyvät, eristeeksi soveltuu perusmuurilevy. Vaativimmissa kohteissa perusmuuri eristetään hitsattavalla kumibitumikermillä.

Icopalin tuotteilla eristetyn perusmuurin poikkileikkaus.Icopalin tuotteilla eristetyn perusmuurin poikkileikkaus.

Hitsattavalla Polar – kumibitumikermillä perusmuurieristystä vaativiin kohteisiin

Kosteammalla rakennuspaikalla perusmuurin vedeneristeiltä vaaditaan tukevampaa vedenpitävyyttä. Jos pohjaveden pinta nousee välillä tai jatkuvasti perustamistason yläpuolelle tai maaperän kuivumisominaisuudet ovat muuten huonot, perusmuuri eristetään kokonaan Hitsattavalla Polar – kumibitumikermillä.

Myös kellarin eristykseen suositellaan kumibitumikermiä. Maanpinnan alapuolelle jäävä kellarin seinä käsitellään Icopal bitumiliuoksella. Kun liuos on kuivunut, kiinnitetään hitsattava Polar – kumibitumikermi nestekaasupolttimen lämmöllä rakenteisiin. Jos kyseessä on harkoista muurattu perusmuuri, tulee pinta tasoittaa slammaamalla ennen bitumiliuoskäsittelyä. Kermieristystä käytettäessä on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä nestekaasupolttimella tapahtuva kermien kiinnitys vaatii asentajalta tulityökortin.

Lisätietoa Universal-perusmuurilevystä...

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
28.7.2009