Näkymä: Välipohja

Välipohjalla tarkoitetaan eri kerrosten väliin jäävää rakennetta. Mikäli rakennus on yksikerroksinen ei tätä kohtaa täytetä.

Useampi välipohjarakenne
Ohjelmaan voidaan syöttää kolme erilaista välipohjarakennetta. Tämä käytäntö tulee eteen esimerkiksi kellarillisissa ratkaisuissa ja rinnetaloissa. Alimmainen välipohja on tällöin usein kivirakenteinen ja ylemmät välipohjat talon runkorakenteesta riippuen joko kivi- tai puurakenteisia. Jokaisen välipohjan määrä tulee merkitä erikseen.

Työvaiheen teettämistapa
Kokonaisurakassa rakentaja valitsee vain urakoitsijan ja sopii urakkahinnan. Kaikki tavaranhankinta ja rakennusvaiheeseen liittyvät aputyöt kuuluvat urakoitsijalle. Mikäli esimerkiksi työvaiheen tarvikkeet tulevat talopaketin mukana asennettuna paikoilleen valitaan teettämistavaksi kokonaisurakka. Työurakassa rakentaja hankkii rakennustarvikkeet mutta ei osallistu itse varsinaiseen työntekoon.
Palkkaan työntekijät -osiossa rakentaja voi itse määrittää oman työn osuuden sekä apu- että ammattitöissä.

Sekä työurakassa että palkkaan työntekijät -osiossa rakentajalle kertyy oman työs osuutta vaikka varsinaisiin rakennustöihin ei itse osallistuisikaan. Oman työn osuus muodostuu tällöin tavaranhankinnasta sekä rakennusvaiheen kateosuuksista. Kokonaisurakassa sekä riskit että työmaakatteet kuuluvat urakoitsijalle.


Muut näkymät...
 
Päivitetty
21.7.2009