Valkeakosken asuntomessut houkutellut jo runsaasti kävijöitä

Valkeakosken asuntomessutapahtuma on houkutellut yleisöä, vaikka osa ensimmäisistä messupäivistä vietettiin sateisessa säässä. 14.7. on ollut tähän mennessä vilkkain päivä: messuilla vieraili tuolloin 5 256 kävijää. Kaikkiaan asuntomessukävijöitä on ollut viiden ensimmäisen päivän aikana 21 633. Vastaava luku viime vuoden asuntomessuilla Vaasassa oli 19 143 kävijää.

- Olemme tyytyväisiä tähänastisiin kävijämääriin. Saamamme palautteen perusteella ihmiset ovat ottaneet avosylin vastaan kohtuukokoiset talot, joita tämän vuoden asuntomessut tarjoavat viime vuosien messuja enemmän. Näistä kohteista messuvieraiden on helppo löytää esimerkkejä omiin rakentamisprojekteihinsa. Toki myös suuremmat ja erikoisemmat kohteet, kuten ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion kartanomainen kivitalo, kiinnostavat ihmisiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.
Kävijät ovat olleet ilahtuneita myös messutalojen suurista pihoista ja laajoista terasseista. Yksittäisistä kohteista muun muassa kierrätysteemalla sisustettu rivitaloasunto (kohde 3) on saanut kävijöiltä kiitosta. Väljän messualueen ja tasaisen kävijävirran ansiosta taloilla ei juuri ole päässyt syntymään jonoja.

- Myös asuntomessujen yleisöpalvelut ja liikennejärjestelyt ovat toimineet mallikkaasti. Liikenneruuhkia ei ole ollut. Messukävijät ovat ajoittaisia ruuhkahuippuja lukuun ottamatta päässeet nopeasti nonstop-messubusseihin, jotka liikennöivät Holmissa sijaitsevan pysäköintialueen ja messuportin välillä, projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Valkeakosken kaupungilta kertoo.

Pitkiltä jonoilta on säästytty myös lipunmyynnissä. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta www.kotitehdas.fi/liput, mikä on jo osoittautunut suosituksi palveluksi. Ennakkolipulla pääsee messualueelle suoraan lipunmyyntikojujen ohi. Kannattaa myös muistaa, että järjestyksessään 40. asuntomessujen kunniaksi kaikki tapahtuman aikana 40 vuotta täyttävät pääsevät messuille ilmaiseksi. 10.7.–9.8.1969 syntyneet voivat nauttia asuntomessujen tarjonnasta maksutta henkilökorttia näyttämällä.

Kaksi talokohdetta avautui eilen ja tänään

Eilen tiistaina ja tänään keskiviikkona asuntomessuilla avautui vielä kaksi kohdetta, kohde 20 ”Villa Aurora” ja kohde 11 ”Onninkoto”, jotka olivat väliaikaisesti suljettuina keskeneräisten sisätöiden vuoksi. Kohde 19 ”Puu Villa” on nähtävillä asuntomessujen ajan vain ulkopuolelta. Parin messukohteen kiinni olemisesta huolimatta kävijät ovat olleet tyytyväisiä kohteiden määrään.

Kohde 20 ”Villa Aurora” on nyt valmis messuvieraiden ihasteltavaksi.Kohde 20 ”Villa Aurora” on nyt valmis messuvieraiden ihasteltavaksi.
Valkeakosken asuntomessujen 40 näyttelykohteesta 36 on omakotitaloja ja 2 rivitaloasuntoja. Lisäksi messuilla on yksi peruskorjausrakentamista esittelevä kohde sekä oheiskohteena Visavuori, kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee Valkeakosken Sääksmäellä. Asuntomessutapahtuma on avoinna päivittäin klo 10.00-18.00 aina elokuun 9. päivään asti.


Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista...
 
Julkaistu
16.7.2009