• Etusivu
  • Talo

Linda Hakkaraisen suunnitelma voitti Kuopion asuntomessujen 2010 pihasuunnittelukilpailun

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.01.2024
29_P_26547.jpg

Kuopion Asuntomessujen 2010 pihasuunnittelukilpailu on ratkennut. Pihasuunnittelukilpailun tuomaristo valitsi Linda Hakkaraisen suunnitelman "Sirotuomipihlajan alla" opiskelijasarjan ja samalla koko kilpailun parhaaksi työksi. Ammattilaissarjassa parhaaksi suunnitelmaksi valittiin oululaisen Leena Pehkosen "Ekomoderni".

Kuopion asuntomessujen pihasuunnittelukilpailuun lähetettyjen töiden taso ilahdutti palkintoraatia, ja palkittavien töiden valinta oli sekä mielenkiintoista että haasteellista. Suunnittelukilpailun tulosten julkistaminen ja stipendien jako tapahtui tiistaina 14.7.2009 klo 11 Valkeakosken Asuntomessujen Kuopion messuosastolla. Tällöin Lahden ammattikorkeakoulussa miljöösuunnittelua opiskeleva Linda Hakkarainen pokkasi opiskelijasarjan ensimmäisen palkinnon suunnitelmastaan "Sirotuomipihlajan alla". Ammattilaissarjan parhaaksi suunnitelmaksi valittiin Leena Pehkosen työ "Ekomoderni".

Voittajasuunnitelmat palkitaan stipendillä ja toteutetaan YIT:n kohteeseen Asunto Oy Kuopion Onnenpoikaan. Pihasuunnittelukilpailun järjestivät Kuopion kaupunki, Suomen Asuntomessut, YIT Rakennus Oy ja Agrimarket Kuopio.

Ammattilaissarja oli avoin kaikille Viheraluesuunnittelijat Ry:n jäsenille. Opiskelijasarja oli puolestaan avoin kaikille LAMK:n tekniikan laitoksen miljöösuunnittelun, HAMK:n maisemasuunnittelun, Oulun seudun AMK:n maisemasuunnittelun ja Yrkeshögskolan Novian miljöösuunnittelun koulutusohjelman opiskelijoille. Kilpailuaika päättyi 30.4.2009. Määräaikaan mennessä jätettiin 6 ammattilaisehdotusta ja 17 opiskelijaehdotusta. Kaikki ehdotukset olivat mukana arvostelussa.

Kilpailijoilta toivottiin innovatiivisia, ennakkoluulottomia, kohtuuhintaisia ja helppohoitoisia piharatkaisuja. Linda Hakkaraisen voittajasuunnitelma täytti kaikki nämä kriteerit. Lisäksi voittajatyö henkii positiivisuutta ja raikasta järvitunnelmaa, joka sopii Kuopion Asuntomessujen 2010 teemoihin.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Mervi Heiskanen ja Erkki Oinonen, Kuopion kaupunki; Zuzana Hrasko-Johnson, LAMK; Hanna Hentinen, Viheraluesuunnittelijat Ry; Helena Punkki, Agrimarket; Saara Repo, Arkkityypit ja Risto Pennanen, YIT-Rakennus Oy.

Pihasuunnittelukilpailun tulokset:

Opiskelijasarja:
1. sija: "Sirotuomipihlajan alla", suunnittelija Linda Hakkarainen (LAMK)
2. sija: "Saaristo", suunnittelija Anne Määttä (Oulun seudun AMK)
3. sija: "Kirsikka Puu", suunnittelija Jaana Hakola (Yrkeshögskolan Novia)

Lisäksi raati päätti lunastaa työn "Marja Tarhanen", suunnittelija Jaana Hakola (Yrkeshögskolan Novia)

Ammattilaissarja:
Ammattilaissarjan paras: "Ekomoderni", suunnittelija Leena Pehkonen

Muita asuntomessuaiheisia uutisia...

Talo
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
202211_80178.jpg
Pihakiveyksen huolto: huolehdi nämä syksyllä ja talvella
Puutarhassa tehtävät puuhat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Syksyisiin pihalla tehtäviin toimiin haravoinnin lisäksi kannattaa sisällyttää myös pihan kiveyksen huolto. Oletko kiinnittänyt koskaan sen enempää huomiota pihakiveykseesi? Jotta pihakiveys säilyisi kauniina ja hyvässä kunnossa, kaipaa sekin toisinaan huolehtimista.Tässä muutama toimi, jotka kannattaa tehdä:
20081_8031.jpg
Kukkapenkki muurikivistä
Matalaan muuriin istutettu kukkaryhmäTasattaessa pihan korkeuseroja joudutaan tekemään täyttöjä, leikkauksia, penkereitä ja luiskia sekä viistämään maanpintaa sopiviin kaltevuuksiin. Jos tontilla on vähän tilaa tai jos halutaan erottaa istutusryhmiä muusta maastosta, se voidaan tehdä matalalla muurilla.
20213_69461.jpg
Hyvin hoidettu piha kasvattaa kiinteistön arvoa
Piha on taloyhtiön käyntikortti. Huolellisesti hoidetut piha-alueet ja ajallaan tehdyt pihan pintojen korjaukset auttavat säilyttämään ja nostamaan asunto-osakeyhtiön osakkeiden arvoa. Pihan kunto on jokaisen kävijän nähtävissä yhdellä silmäyksellä ja on vierailijaa vastassa ensimmäisenä. Rakennusten kunnon arvioimiseen taas täytyy usein perehtyä tarkemmin.
20201_62146.jpg
Piharakentaminen alkaa N-Y-T nyt!
Kun kolme ensimmäistä takatalvea on käyty läpi, voidaan alkaa jo pikkuhiljaa uskoa, että kevät kolkuttelee ovella ja tällä kertaa on tullut ihan jäädäkseen. Oma piha saa taas lämpimien ilmojen rooliaan takaisin: puutarha, paratiisi, lukupaikka, ulko-olohuone, -ruokailutila tai -keittiö.Millaisessa pihassa sitä tänä vuonna viettäisi aikaansa?
20186_53678.jpg
Runsaasti palkittu kerrostalokohde
Espoon Asunnot Oy:n Magneettikatu 14 on saanut vuoden mittaan lukuisia asuntorakentamisen palkintoja, mutta mitkä tekijät tekevät kohteesta palkitsemisen arvoisen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton