Paroc Lupaus inspiroi sisustussuunnittelija
Johanna Sippalaa

Valkeakosken asuntomessuille valmistuva passiivitalokohde Paroc Lupaus (kohde numero 21) on jo ennakkoon herättänyt mielenkiintoa niin mediassa kuin kuluttajienkin keskuudessa. Moni-ilmeinen Paroc Lupaus on passiivitalo, jonka arkkitehtoniset ratkaisut ovat yksilöllisiä ja erinomainen osoitus passiivirakentamisen rajattomista mahdollisuuksista.
Paroc Lupaus on inspiroinut myös talon sisustussuunnittelusta vastaavaa Johanna Sippalaa: - Ihastuin Paroc Lupauksen tilankäyttöön ja erityisen vaikutuksen teki vanha tiiliseinä, joka kertoo mielestäni asukkaiden rohkeudesta. Kohde kiinnosti myös passiivirakentamisen näkökulmasta, sillä sehän on päivän sana ja energiatehokkuus Valkeakosken asuntomessujen teema.

Johannan mielestä Paroc Lupaus on hieno yhdistelmä modernia arkkitehtuuria ja vanhan kivitalon henkeä. - Talo on jykevän oloinen, jopa linnamainen, jossa paksujen ulkoseinien muodostamat leveät ikkunalaudat ja keskelle taloa vanhoista tiilistä muurattu tiiliseinä luovat ainutlaatuisen tunnelman. Paksut seinät mahdollistavat ihanat ikkunapenkit, joita voi käyttää sisustuksellisina elementteinä.

Johanna kertoo että talon harmaa värimaailma oli talon emännän toive. - Se sopii hienosti sekä vanhaan että moderniin sisustukseen. Oikea harmaansävy on haettu tiilistä muuratun väliseinän laastista. Tiiliseinä antaa talolle entisestään jykevyyttä ja luonnetta.
Talon keskellä olohuoneessa on vanhoista poltetuista tiilistä muurattu näyttävä seinä, joka samlla muodostaa yläkerran avoimen käytävän kaiteen.Talon keskellä olohuoneessa on vanhoista poltetuista tiilistä muurattu näyttävä seinä, joka samlla muodostaa yläkerran avoimen käytävän kaiteen.
Paroc Lupauksen sisustus on suunniteltu talon hengen mukaiseksi, mutta toimivaksi ja kodikkaaksi. Sisustuksessa yhdistyvät rakkaus vanhoihin, kauniisiin huonekaluihin ja pintoihin, ja moderni rento ote. Pehmeät, luonnonläheiset sävyt tekevät kokonaisuudesta harmonisen ja yhtenäisen.
 
Julkaistu
8.7.2009