Kysymyksiä ja vastauksia avainkotelosta

1. Korvaako vakuutus, jos tuotteet saa joku auki ja menee sisälle, varastaen kaiken? Eli kuinka vakuutusyhtiöt katsovat tuon kotelon?

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tarkastaja ei osannut antaa yksiselitteistä vastausta, koska vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Mikäli asiasta haluaa täyden varmuuden tulisi asiasta kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöiden yhtenäinen hyväksyntäprosessi on siis aloitettu mutta aikataulua ei vielä voida antaa.

2. Miten tuote voi olla murtovarma, sehän on helppo napsauttaa sorkkaraudalla tms. pois seinästä ja viedä hajotettavaksi jonnekin rauhalliseen paikkaan ja tulla avaimen kanssa takaisin ryöstökeikalle!?

Artikkeli kertoo kotelon murtolujuuden olevan parempi kuin itse oven. Avainboxi on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Mikäli avainboxin numerosarjan unohtaa, on tuote käytännössä entinen, sillä mikäli sen suositusten mukaisesti läpipulttaa, ei se lähde irti edes sorkkaraudalla. Askaretta avainboxin auki saamiseksi riittääkin niin paljon, että sisään halutessaan murtovaras etsii varmasti toisen keinon. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat myös tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainkotelo että hälytysjärjestelmä.

3. Kuinka monta eri numeroyhdistelmää avainboxi pitää sisällään?

Kaiken kaikkiaan eri yhdistelmävaihtoehtoja on 1024 kpl.


4. Eikö saman koodisarjan näpytteleminen aiheuta kulumaa numeroihin ja näin paljasta oikeata numerosarjaa?

Aukeamiseen oikeuttava numerosarja on nopeasti ja helposti vaihdettavissa uuteen. Tarkoitus onkin aika ajoin vaihtaa kyseistä numerosarjaa.

5. Kuvissa tuote on asennettu ulko-oven viereen. Eivätkö napit tukkeennu nollakelin sateissa, tuulessa ja tyrskyssä?


Artikkelissa tuote tosiaan asennettiin ulko-oven viereen jo pelkästään kuvauksellisista syistä. Koska kyse on kuitenkin vara-avaimen säilytyspaikasta on se luonnollisinta sijoittaa jonnekin suojatumpaan paikkaan. Katoksettomassa tilassa näppäimet saattavat nimittäin mainitsemissasi olosuhteissa jäätyä kiinni ainakin hetkellisesti.

6. Ei avainboxi ole mikään turvallisuuslaite, kyllä hälytin on parempi.

Emme ole tuotetta minään turvallisuuslaitteena mainostaneetkaan. Tässä olet nyt mennyt hieman hakuseen. Tuote on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat todellakin tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainboxi että hälytysjärjestelmä.

Lisätietoa avainkotelosta...
 
Päivitetty
29.6.2009