• Etusivu
  • Talo

Kysymyksiä ja vastauksia avainkotelosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.06.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

1. Korvaako vakuutus, jos tuotteet saa joku auki ja menee sisälle, varastaen kaiken? Eli kuinka vakuutusyhtiöt katsovat tuon kotelon?

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tarkastaja ei osannut antaa yksiselitteistä vastausta, koska vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Mikäli asiasta haluaa täyden varmuuden tulisi asiasta kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöiden yhtenäinen hyväksyntäprosessi on siis aloitettu mutta aikataulua ei vielä voida antaa.


2. Miten tuote voi olla murtovarma, sehän on helppo napsauttaa sorkkaraudalla tms. pois seinästä ja viedä hajotettavaksi jonnekin rauhalliseen paikkaan ja tulla avaimen kanssa takaisin ryöstökeikalle!?

Artikkeli kertoo kotelon murtolujuuden olevan parempi kuin itse oven. Avainboxi on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Mikäli avainboxin numerosarjan unohtaa, on tuote käytännössä entinen, sillä mikäli sen suositusten mukaisesti läpipulttaa, ei se lähde irti edes sorkkaraudalla. Askaretta avainboxin auki saamiseksi riittääkin niin paljon, että sisään halutessaan murtovaras etsii varmasti toisen keinon. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat myös tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainkotelo että hälytysjärjestelmä.


3. Kuinka monta eri numeroyhdistelmää avainboxi pitää sisällään?

Kaiken kaikkiaan eri yhdistelmävaihtoehtoja on 1024 kpl.

4. Eikö saman koodisarjan näpytteleminen aiheuta kulumaa numeroihin ja näin paljasta oikeata numerosarjaa?

Aukeamiseen oikeuttava numerosarja on nopeasti ja helposti vaihdettavissa uuteen. Tarkoitus onkin aika ajoin vaihtaa kyseistä numerosarjaa.


5. Kuvissa tuote on asennettu ulko-oven viereen. Eivätkö napit tukkeennu nollakelin sateissa, tuulessa ja tyrskyssä?

Artikkelissa tuote tosiaan asennettiin ulko-oven viereen jo pelkästään kuvauksellisista syistä. Koska kyse on kuitenkin vara-avaimen säilytyspaikasta on se luonnollisinta sijoittaa jonnekin suojatumpaan paikkaan. Katoksettomassa tilassa näppäimet saattavat nimittäin mainitsemissasi olosuhteissa jäätyä kiinni ainakin hetkellisesti.


6. Ei avainboxi ole mikään turvallisuuslaite, kyllä hälytin on parempi.

Emme ole tuotetta minään turvallisuuslaitteena mainostaneetkaan. Tässä olet nyt mennyt hieman hakuseen. Tuote on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat todellakin tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainboxi että hälytysjärjestelmä.

Lisätietoa avainkotelosta...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_73054.jpg
Led-valaistusremontin toteutus ja hinta - näin teet kaarevat muodot kattoon
Led-nauhoissa on pitkään ollut tarjolla ainoastaan malleja, joita voi taivuttaa pyöreään muotoon vain kaarevaa muotoa pitkin, ei sivuttain. LedStoren uudella NEON led-nauhalla saadaan tehtyä monenlaisia muotoja myös suoralle pinnalle, kuten kattoon ja seinään. Tässä artikkelissa käydään läpi opit ja vinkit led NEON -nauhan asennuksesta ja muotojen tekemisestä kattoon.
200611_2027.jpg
Asunto-oy:n ja osakkeenomistajan vastuut
Asunto-osakeyhtiön ja osakkeenomistajan välinen kunnossapitovastuu määritellään asunto-osakeyhtiölaissa.Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä kunnossapitovastuu toisin kuin laissa sanotaan. Osakkeenomistajan on viipymättä ilmoitettava yhtiölle havaitsemastaan huoneiston viasta tai puutteesta. Korjaamattomina kosteus- tai homevauriot helposti laajenevat moniin huoneistoihin tai yhtiön yhteisiin tiloihin. Siksi yhtiön kannattaa huolehtia korjausten tekemisestä tai teettämisestä vaikka kunnossapitovastuu olisikin osakkailla. Jos osakkeenomistaja laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa, hän voi joutua korvaamaan myös yhtiön kunnossapitovastuuseen kuuluvia korjauksia.
20114_25575.jpg
Painovoimainen vai koneellinen?
Ilmanvaihto on hyvän sisäilman perusta ja hyvän talon tärkeä ominaisuus. Ilmanvaihdon myötä voi kuitenkin karata harakoille jopa kolmannes lämmitysenergiasta. Kosteusongelmat vähenevät myös, kun ilmanvaihto on kunnossa. Sisäilman laatu vaikuttaa suuresti ihmisen viihtyvyyteen ja terveyteen. Koneellinen ilmanvaihto ei kuitenkaan ole ainoa tapa, myös perinteinen painovoimainen ilmanvaihto toimii, kunhan tuuletukseen ja kuivaukseen kiinnitetään huomiota kosteissa tiloissa.Lisätietoa TTS:n oppaista ja koulutustarjonnasta
20099_18715.jpg
Fenestra sponsoroi nuorta ammattilaista
Suomen johtava ovi- ja ikkunatoimittaja Fenestra sponsoroi nuorta ammattilaistaOvi- ja ikkunaratkaisujen täyden palvelun toimittaja Fenestra sponsoroi yhdistetyn huippu-urheilijaa Anssi Koivurantaa tulevalla kaudella. Juuri allekirjoitetulla sopimuksella Fenestra haluaa omalta osaltaan tukea nuorta lahjakkuutta matkalla menestykseen.Anssi Koivuranta on jo 21-vuotiaana saavuttanut useita mitaleja MM- ja olympiatasolla, ja häntä pidetään yleisesti yhtenä suurimmista urheilijalupauksistamme. Yhteistyö tukee Fenestran vahvaa brändiä johtavana ratkaisutoimittajana.
20196_58741.jpg
Eroon huonosta sisäilmasta
Erilaisten ilmanlaatua tarkkailevien antureiden avulla pystytään tarkkailemaan sisäilmassa olevaa kosteutta, hiilidioksidin määrä ja VOC-kaasuja – ja tehostamaan ilmanvaihtoa tarpeen mukaisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee huolehtia asiasta. Tällä tavoin päästään asukkaiden ja rakenteiden osalta parhaaseen tilanteeseen: tarpeen mukaiseen ilmanvaihtoon. Se jos mikä tuo asumismukavuutta ja laatua elämään. Samalla säästyy myös energiaa.
202210_79870.jpg
Uuteen hirsikotiin valittiin maalämpö - lue perheen kokemuksista
Mirka Aittolan ja Riku Saarelan perhe on asunut viime toukokuusta asti itse rakentamassaan hirsitalossa Naantalissa. Uuden kodin lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö, joka on osoittautunut nappivalinnaksi monestakin syystä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton