Kokkolan asuntomessujen tontit kiinnostavat

Kokkolan vuoden 2011 asuntomessujen tonttihaku on käynnistynyt vauhdikkaasti. Tonteista varattiin ensimmäisellä kierroksella lähes 80 prosenttia – loppuja tontteja voi hakea elokuuhun asti.

Kokkolassa vuonna 2011 järjestettävien asuntomessujen tontit ovat saaneet hakijat liikkeelle. Määräaikaan mennessä jätettiin tonttihakemukset 93 asunnon rakentamiseksi. Luovutuspäätökset on tehty 19 omakotitalon, yhden erillistaloyhtiön, yhden rivitaloyhtiön, yhden paritaloyhtiön ja kolmen kerrostalon osalta.

Tonttien hyvään menekkiin ovat vaikuttaneet alueen merellinen sijainti ja sijoittumien vajaan kahden kilometrin päähän Kokkolan keskustasta. Erityisesti pienvenesataman viereiset tontit sekä isot omarantaiset tontit ovat kiinnostaneet hakijoita. Alueella on vapaana vielä viisi omakotitalotonttia sekä kolme yhtiömuotoiselle rakentamiselle tarkoitettua tonttia.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen on tyytyväinen kiinnostuneiden rakentajien määrään ja Pohjanmaan taloteollisuuden aktiivisuuteen.

– Laskusuhdanne ei ole vaikuttanut tontin hakijoiden lukumäärään, vaan kokkolalaiset perheet ovat olleet kiitettävän aktiivisia. Pohjanmaan taloteollisuuden vahva osallistuminen messujen rakentamiseen puolestaan takaa rakentamisen laadun, aikataulun pitävyyden sekä monipuolisen ja kiinnostavan messusisällön, kommentoi Heiskanen.

Rakentaminen on aikataulussa

Messualueen rakentaminen etenee aikataulussa. Aluetta syvätiivistetään parhaillaan, ja kunnallistekniikka ja alueen kadut valmistuvat tämän vuoden loppuun mennessä. Tonttien paalutukseen ja perustamiseen päästään vuoden 2010 alussa.

Kokkolan asuntomessujen erityispiirteitä tulevat olemaan muun muassa esteetön ja turvallinen asuminen, pienvenesataman venenäyttely, muotoilukilpailu seniori-ikäisille tarkoitetuista huonekaluista sekä komposiittijätteen hyötykäyttö aita- ja terassimateriaaleissa.


Muita asuntomessuaiheisia uutisia...
 
Päivitetty
25.6.2009