Lattialämmitys ilman remontin vaivoja Enston ohuilla lattialämmitystuotteilla

Lattialämmityksen voi asentaa nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti

Enston ohuet lattialämmitystuotteet, ThinMat-lattialämmitysmatto ja ThinKit-lämmityskaapeli soveltuvat erityisen hyvin saneerauskohteisiin. Tuotteita saa valmiina paketteina sähköasentajilta ja rautakaupoista.

– ThinMat ja ThinKit -tuotteet ovat nimensä mukaisesti ohuita, ja siksi ne ovatkin erityisen soveltuvia juuri remonttikohteisiin, tuotepäällikkö Jussi-Pekka Leppänen Enstolta kertoo.

– Ne voidaan asentaa vaikka olemassa olevan lattian päälle – seikka, jota jokainen remonttia tehnyt osaa taatusti arvostaa. Asennustyöstä selviää ilman suurta remonttia, lattiaa ei tarvitse avata, piikata betonia tai rakentaa uusia perustuksia tai koolauksia. Työstä selviää ilman pölyä ja suurta vaivaa. Usein urakkaan riittää avuksi pelkkä sähköammattilainen.

Lisätietoa lattialämmityksestä

Leppänen peräänkuuluttaa silti tarkkuutta ja malttia työssä. Kun lattialämmityskaapeli asennetaan vanhan lattian päälle, pitää huolehtia siitä, ettei samalla vain peitetä vanhoja rakennusvirheitä ja jätetä vaikkapa kosteutta muhimaan rakenteisiin.

– Minusta on viisasta antaa asennustyö alusta loppuun valtuutetun sähköammattilaisen tehtäväksi. Ammattilainen tietää aina varmasti, mitä ja kuinka työn tekee. Silloin ei tarvitse riidellä vastuista myöhemminkään. Lämmityskaapelien kytkeminen on joka tapauksessa aina jätettävä valtuutetun sähkömiehen työksi.

ThinMat-lattialämmityskaapelin paksuus on vain 3,4 mm ja ThinKit-lattialämmityskaapelin 4,2 mm. Ohuus vähentää lattiaan muodostuvaa korotusta, mikä mahdollistaa juuri vanhan lattian päälle asentamisen. Lattian lopullinen korotus muodostuu lattiaan valitun pintamateriaalin ja sen paksuuden myötä. Ohut kaapeli tarvitsee myös tavanomaista lämmityskaapelia vähemmän kallista tasoitetta. ThinKit-lattialämmityskaapeli asennetaan aina palamattoman pintamateriaalin päälle.

Tuotteiden edut tulevat erityisen hyvin esille ahtaissa ja sokkeloisissa tiloissa, kuten wc- ja eteistiloissa.
– Pakkauksissa oleva lämmityskaapeli on muodoltaan pyöreä. Kaapeli pysyy paikallaan, mikä helpottaa asennustyötä. ThinMatissa kiinnittymistä edesauttaa vielä vahvasti kiinnittyvä verkkorakenne ja kaksipuolinen teippi kiinnittää kaapelin jämäkästi liimapintaiseen verkkoon. Liimapintainen verkko peittää kaapelin kokonaan, mikä estää kaapelin nousun valun aikana. Verkko puolestaan kiinnittyy alusrakenteeseen niin, etteivät kaapelimaton reunat valussa nouse.

Pyöreä kaapeli on myös notkea ja helposti levitettävissä. Ohut verkkomainen matto on helppo muotoilla vaikkapa keittiön tai kylpyhuoneen kulmiin tai sokkeloihin sopivaksi. Mattoa voi leikata sopimaan kulmiin ja kiertämään esteitä, kunhan kaapelia ei vahingoiteta.

Pakkauksissa kaikki mitä asennuksessa tarvitaan

ThinMatin-tarvikepaketissa on mukana kaikki, mitä lattialämmityksen asentamisessa tarvitaan. Pakkauksessa on lämmitysmaton lisäksi termostaatti, alumiiniteippiä, anturi ja taipuisa asennusputki anturia varten. Pakkauksen saa myös ilman termostaattia, jolloin pakkaus sisältää kaikki muut edellä mainitut tarvikkeet.

Liitäntäkaapelin pituus on 4 metriä. Maton leveys on 48 cm. Lattialämmityspakettia saa 1–12 neliön tiloihin sopivina paketteina.

ThinKit-lattialämmityskaapelipaketissa on kaikki tarvittava. Mukana on määrämittaan leikatun kaapelin lisäksi termostaatti, anturi ja asennusteippiä. Määrämittaisia kaapeleita on saatavilla 1-16,5 neliömetrin alalle. ThinKit-pakkauksen saa myös ilman termostaattia.

Leppänen kertoo, miten asentaa lämmityskaapeli suureen tilaan. Kun kaapelin nimellisjännite on 230 V, yhden termostaatin taakse voi tarvittaessa hyvin laittaa 23 neliön lattialämmityskaapelit. Mikäli tila on tätä suurempi, sähkömies voi yhdistää lämmityspiirit ja liittää ne kontaktorilla yhden termostaatin (suositustermostaatti Enston ECO16FRJ) takana toimivaksi kokonaisuudeksi. Toinen vaihtoehto on käyttää kahta tai useampaa termostaattia lämmitystä ohjaamassa.

ThinKit-lattialämmityskaapelipaketissa on mukana määrämittaan leikatun kaapelin lisäksi termostaatti, anturi ja asennusteippiä. Määrämittaisia kaapeleita on saatavilla 1-16,5 neliömetrin alalle. ThinKit-pakkaus on saatavilla myös ilman termostaattia.ThinKit-lattialämmityskaapelipaketissa on mukana määrämittaan leikatun kaapelin lisäksi termostaatti, anturi ja asennusteippiä. Määrämittaisia kaapeleita on saatavilla 1-16,5 neliömetrin alalle. ThinKit-pakkaus on saatavilla myös ilman termostaattia.

ThinMatin-tarvikepaketissa on mukana kaikki, mitä lattialämmityksen asentamisessa tarvitaan. Pakkauksessa on lämmitysmaton lisäksi termostaatti, alumiiniteippiä, anturi ja taipuisa asennusputki anturia varten. ThinMat on saatavilla myös ilman termostaattia.ThinMatin-tarvikepaketissa on mukana kaikki, mitä lattialämmityksen asentamisessa tarvitaan. Pakkauksessa on lämmitysmaton lisäksi termostaatti, alumiiniteippiä, anturi ja taipuisa asennusputki anturia varten. ThinMat on saatavilla myös ilman termostaattia.
 
Päivitetty
23.6.2009