Betonitiilikaton asennusohje:
Läpiviennit

Ormax-betonitiilikaton läpivienneissä käytetään yleensä valmiita kattotarvikkeita (kuva 19). Mikäli ne eivät sovi, läpivienti tehdään käyttäen Wakaflexiä tai tehdään erikseen peltityönä (kuva 20).

Läpiviennit pyritään sijoittamaan ruode- ja tiilijaon mukaisesti käyttäen tarpeen mukaan lisäruoteita. Läpivientiputket sijoitetaan mahdollisimman lähelle harjaa. Läpivientiputkien ja kattoikkunoiden yläpuolella on syytä tarvittaessa käyttää lumiestettä, esim. tikasaskelmaa (kuva 19).
Kuva 19.Kuva 19.
Läpivientien yläpuolelle, lävistettyyn aluskatteeseen suositellaan tehtäväksi erityiset vesiohjurit veden johtamiseksi läpiviennin sivuitse. Tästä syystä läpivientityöt on aina pyrittävä tekemään varsinaisen kattotyön yhteydessä, ei jälkityönä (ks. myös kuva 4).

Ruoteet asennetaan kuvan mukaisesti. Läpiviennin yläpuolella olevan ruoteen on oltava 22 mm muita ruoteita korkeampi niiltä osin, kun tiilet eivät tukeudu alempaan tiiliriviin. Putkien kohdalla läpiviennit tiivistetään käyttämällä erityistä aluskatteen läpivientitiivistettä tai Flexirollia.


Muut asennusohjeet...
Kuva 20.Kuva 20.
Kuva 21.Kuva 21.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Päivitetty
23.6.2009