Ensto osti ilmanvaihtokojeita valmistavan Enerventin

Ensto Oy on ostanut porvoolaisen ilmanvaihtolaitteita valmistavan Enervent Oy:n koko osakekannan. Enervent valmistaa energiataloudellisia ilmanvaihtolaitteita, jotka soveltuvat sekä pientaloihin että julkisiin rakennuksiin ja kiinteistöihin. Yritysosto toteuttaa hyvin Enston strategiaa, jonka mukaan Ensto panostaa tulevaisuudessa energiatehokkuuteen ja siihen liittyviin ratkaisuihin.

Enervent on suomalainen ilmanvaihtokoneiden valmistaja, jonka tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja innovatiivisuudestaan. Tuotteet kuuluvat korkeimpaan A-energialuokkaan ainoana Suomessa. Enervent työllistää Porvoossa noin 80 henkeä ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli 12 milj. euroa. Liikevaihdosta 40 % syntyy viennistä.

Yrityskaupan myötä Enervent yhdistetään osaksi Enstoa ja sen henkilöstö jatkaa yhtiön palveluksessa kuten tähän asti. Osana vakavaraista perheyhtiö Enstoa Enerventillä on paremmat kansainväliset kasvumahdollisuudet, mikä myös Enston näkökulmasta takaa hyvän kansainvälisen kilpailukyvyn.

Yrityskaupan myötä Enston rooli ja tarjoama matala- ja passiivienergiasumisen alueella muuttuu entistäkin vahvemmaksi. Enston nykyiset sähkölämmitysratkaisut ja energiatehokas rakentaminen täydentävät hyvin toisiaan. Esimerkkinä yhtiöiden yhteistyöstä on osallistuminen TKK:n joukkueessa Solar Decathlon Plusenergiatalokilpailuun Madridissa, jossa talotekniikka lämmityksineen ja ilmanvaihtolaitteineen saa käyttöenergiansa suoraan aurinkopanelilla tuotettuna tasavirtana. Sähkölämmitys yhdistettynä tehokkaaseen lämmön talteenottoon ja tarkoituksenmukaiseen ohjaukseen sopii lämmitystavaksi plus-, passiivi- ja matalaenergiatalojen lisäksi erityisen hyvin korjausrakentamiseen.
Ensto Group
Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut kansainvälinen teollisuuskonserni ja perheyritys, jonka järjestelmät ja tuotteet ovat avainasemassa sähköenergian jakelussa ja energiatehokkaassa käytössä. Enstolaisia on noin 1300 yhteensä Euroopassa ja Aasiassa – yhteensä 18 maassa. Liikevaihtoa Enstolla on noin 180 milj. euroa. Enston liiketoiminta on jaettu kolmeen alueeseen; Ensto Utility Networks, Ensto Enclosures and Components ja Ensto Building Technology. Ensto kuuluu EM Group -konserniin.

Enervent
Enervent Oy vuonna 1983 perustettu yritys, joka valmistaa, kehittää ja markkinoi energiatahokkaita ilmanvaihtojärjestelmiä. Enerventin tuotteiden energiatehokkuus ylitti jo 25 vuotta sitten vuoden 2010 energiatehokkuusnormit. Porvoolaisyritykselle on myönnetty InnoSuomi-palkinto ja kunniamaininta vuonna 2008, jolloin se myös valittiin Vuoden Uusmaalaiseksi Yritykseksi. Enervent-laitteita myydään useisiin EU-maihin, ja niiden korkea energian talteenoton hyötysuhde on sertifioitu korkeimpaan eli A-luokkaan ainoana Suomessa. Enerventin tuotteet soveltuvat erinomaisesti uudistuotannon lisäksi korjausrakentamiseen, koska TKK:n selvityksen mukann korkean hyötysuhteen lämmön talteenotto tuo kaikista energiasaneerausinvestoinneista lyhyimmän takaisinmaksuajan.


Lisätietoa Enston energiatehokkaasta sähköistyksestä...
 
Päivitetty
23.6.2009