Kaikki 40 vuotta täyttävät ilmaiseksi 40. asuntomessuille

Valkeakoskella järjestettävien 40. asuntomessujen kunniaksi kaikki tapahtuman aikana 40 vuotta täyttävät pääsevät messuille ilmaiseksi. 10.7.–9.8.1969 syntyneet voivat nauttia asuntomessujen tarjonnasta maksutta henkilökorttia näyttämällä.

– Päätimme juhlistaa messujen merkkipylvästä antamalla kaikille messujen aikana 40-vuotisjuhliaan viettäville vapaapääsyn. Toivottavasti mahdollisimman moni huomaa käyttää edun, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Asuntomessut ovat parantaneet asumisen laatua, edistäneet asumistietoutta ja alan osaamista jo vuosikymmeniä. Ensimmäiset asuntomessut pidettiin Tuusulassa vuonna 1970. Vuosien saatossa tapahtuman teemat ja painopisteet ovat muuttuneet ja asuntomessut monipuolistunut tapahtumana.

– Asuntomessut ei ole vain pientalonäyttely vaan monipuolinen katsaus talo- ja rakennustekniikkaan sekä arkkitehti-, piha- ja sisustussuunnitteluun. Tapahtuman sisältö kiinnostaa yleisöä laajasti vaikka ei olisikaan itse rakentamassa tai ostamassa taloa, kuvailee Heiskanen.

Asuntomessut on saavuttanut suuren yleisön suosion ja se koetaan joka vuosi ajankohtaisena ja kiinnostavana. Se on Suomen suurin maksullinen yleisötapahtuma ja vuonna 2007 tehdyn OMD:n tutkimuksen mukaan 60 prosenttia yli 15-vuotiaista suomalaisista on käynyt asuntomessuilla.

Energiatehokkaita ratkaisuja Valkeakosken messuilla

– Asuntomessut pyrkii omalta osaltaan lisäämään asumiseen ja rakentamiseen liittyvää julkista keskustelua. Viime aikoina pinnalla ovat olleet rannalle rakentaminen, rakentamisen kustannukset, tiivis- ja matalarakentaminen sekä energiatehokkuus, kertoo Heiskanen.

Energiatehokkuus näkyy Valkeakosken asuntomessuilla usealla tavalla. Messuilla on kolme passiivienergiataloa sekä useassa talossa käytössä kestäviä energialähteitä, kuten maa- ja ilmalämpöä sekä aurinko- ja tuulienergiaa. Yli puolet messutaloista luokitellaan parhaaseen A-energialuokkaan.


Muita asuntomessuaiheisia uutisia...
 
Päivitetty
23.6.2009