Betonitiilikaton asennusohje:
Yleisiä ohjeita

Kaltevuussuositus

Ormax-betonitiilikatto sopii kaikkiin katto-muotoihin aina 1:5 minimikaltevuuteen asti. 1:4 kaltevuutta loivemmille katoille suositellaan aluskatteeksi umpilaudoitusta ja aluskatehuopaa.

Toimitus rakennuspaikalle

Tiilet toimitetaan kuljetuslavoilla tilaajan osoittamaan paikkaan rakennuskohteessa. Paikan valinnassa on otettava huomioon, että sen luo voidaan päästä raskaalla ajoneuvolla. Kuljetuslavalla on Ormax-tiiliä 252 kpl. Lavan paino on noin 1100 kg. Pakkauksien muovit ovat energiajätettä, jotka voidaan joko polttaa tai toimittaa kaatopaikalle.

Varastointi

Varastoinnin ajaksi tiilet on hyvä suojata sateelta.

A. Ilmanpoistoaukoksi riittää pientaloissa yleensä 200x200 mm tuuletussäleiköt päätykolmioissa.
B. Aluskatteen ja eristeiden välissä tulee olla 100 mm tuuletusrako.
C. Tuuletusilman pääsystä räystäiltä vesikaton alle on ehdottomasti huolehdittava jättämällä räystäiden aluslaudoitukseen tuuletusraot.
D. Tiilen ja aluskatteen välisen tilan on päästävä vapaasti tuulettumaan.A. Ilmanpoistoaukoksi riittää pientaloissa yleensä 200x200 mm tuuletussäleiköt päätykolmioissa.
B. Aluskatteen ja eristeiden välissä tulee olla 100 mm tuuletusrako.
C. Tuuletusilman pääsystä räystäiltä vesikaton alle on ehdottomasti huolehdittava jättämällä räystäiden aluslaudoitukseen tuuletusraot.
D. Tiilen ja aluskatteen välisen tilan on päästävä vapaasti tuulettumaan.
Seinään liittyvän katon tuuletus.
Seinään liittyvän katon tuuletus.


Tuuletus

Tarkan rakennuskohtaisen tuuletussuunnitelman tekee aina rakennesuunnittelija.

Kattorakenteen moitteettoman toiminnan kannalta on tärkeää, että yläpohjan höyrysulku on asennettu ehdottoman tiiviisti. Aluskatteen ja lämmön-eristeen välitila sekä aluskatteen ja kattotiilen välitila on tuuletettava erikseen (kuva 1).

Aluskatteen ja lämmöneristeen välitilaan johdetaan riittävästi korvausilmaa räystäiltä ja poistetaan joko päätykolmioiden tai tuulettuvan harjan kautta (ks. kuva 15). Tarvittaessa poisto voidaan hoitaa tuuletustiiliä tai alipainetuu-letusputkia käyttämällä . Aluskatteen ja kattotiilen välitilan riittävä tuuletus varmistetaan käyttämällä aina tuuletusrimoja.


Muut asennusohjeet...

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Päivitetty
23.6.2009