RKL:n rakennusasiantuntijoilta tietoa Valkeakosken asuntomessuilla

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL järjestää yhteistyössä Suomen Asuntomessujen kanssa koko Valkeakosken asuntomessujen ajan 10.7.-9.8.2009 klo 10-18 päivystävän rakennusklinikan.

Klinikalla on saatavana käytännön tietoa rakentajille tai rakentamisesta kiinnostuneille. Ammattineuvoja ja ratkaisuja jakava Rakennusklinikka on messuvieraille maksuton palvelu. Neuvontaklinikalle voi halutessaan tehdä ajanvarauksen numerosta 040 192 0063. Klinikalle on helppo osata, sillä se on keskeisellä paikalla rakentajahallissa.

Rakennusklinikalla rakennusasiantuntijat neuvovat myös esimerkiksi pientalohankkeen pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan kanssa tehtävien sopimusten laadinnasta. Rakennushankkeen onnistuneeseen läpivientiin on myös saatavissa opastusta. ”Neuvoa voi kysyä kaikissa omakotirakentamiseen liittyvissä asioissa”, kertoo Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n toimitusjohtaja Ahti Junttila.

Rakennusklinikalla on messujen jokaisena maanantaina kello 11-12:30 luvassa ammattilaisten tietoiskuja ajankohtaisista aiheista. Parinkymmenen minuutin mittaisten alustusten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tehdä tarkentavia kysymyksiä sekä keskustella asiasta. Tietoiskut aloittaa 13.7. RKL:n toimitusjohtaja Ahti Junttila. Hänen aiheenaan on rakennushankkeen toteuttaminen taloudellisesti, mutta kuitenkin turvallisesti. Seuraavana maanantaina 20.7. on vuorossa Consrak Oy:n rakennusmestari Ari Aution alustus maa-, pohja- ja piharakentamisen onnistuneesta toteuttamisesta. Arkkitehti Tarja Petäjä kertoo 27.7. puolestaan mitä roolia rakennuttajan luottohenkilöt, pääsuunnittelija ja vastaava työnjohtaja esittävät onnistuneessa rakennushankkeessa. Viimeinen tietoisku on 3.8, jolloin rakennustarkastusyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja, arkkitehti Klaus Pelkonen tekee selkoa siitä, kuinka rakennushanke ohjataan oikeille raiteille.

Alati tiukentuvat vaatimukset energiatehokkuudessa asettavat rakennusalan ammattilaisille melkoisia haasteita. ”Huolellinen rakennustyö korostuu erityisesti passiivi- ja matalaenergiarakentamisessa”, toteaa projektijohtaja Pasi Hulkkonen Suomen Asuntomessuilta. Energiatehokkuuden parantamisen lisäksi tarvitaan myös muuta osaamista. Rakenteiden kosteustekninen toimivuus on yksi niistä avainasioista, jonka varmistaminen huolellisella rakentamisella on ensiarvoisen tärkeää.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n panostus Valkeakosken asuntomessuilla on mittava. Yhdessä Suomen Asuntomessujen kanssa liitto haluaa olla mukana edistämässä hyvää rakentamista ja näin olla mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa.


Muita asuntomessuaiheisia uutisia...
 
Päivitetty
11.6.2009