• Etusivu
  • Rakentaminen

Juhannus ja aukioloajat 2015

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.06.2015
20096_17280.jpg

Koska juhannus aiheuttaa poikkeuksia, niin aukioloajat kannattaa varmistaa etukäteen.

Juhannuksen vietto vaikuttaa vähittäiskauppojen ja muiden palveluntarjoajien aukioloaikoihin. Jotta pyhien vietto onnistuisi ilman yllätyksiä jääkaapin sisällöstä, tähän on koottu tärkeimmät muutokset palveluihin.

Juhannus: kaupat ja Alko aukioloajat 2015

Vähittäiskauppojen aukioloajat

Juhannusaatto 19.6. (pe) klo 7-12
Juhannuspäivä 20.6. (la) kaikki kaupat ovat kiinni
Sunnuntaina 21.6. alle 400m2:n suuruiset myymälät saavat olla vapaasti auki, suuremmat klo 12-18

Alkon aukioloajat

Torstai 18.6. klo 9-20
Juhannusaatto 19.6. (pe) klo 9-12
Juhannuspäivä 20.6. (la) kiinni

Hevosella pääsee... Mutta junat ja bussit kulkevat rajoitetusti

mutta jos kaipaat suurempia hevosvoimia, huomioi nämä:

Kaukoliikenteen junat:

Juhannusaattona ja erityisesti juhannuspäivänä useita vuoroja on peruttu ratatöiden ja vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Torstaina 18.6. Pääsääntöisesti junat kulkevat torstaina perjantain aikataulujen mukaan.
Perjantaina 19.6. junat ovat kulussa kuten lauantaisin. Useita junavuoroja on peruttu.
Lauantaina 20.6. junat ovat kulussa kuten sunnuntaisin. Useita junavuoroja on peruttu.
Sunnuntaina 21.6. junat kulkevat normaalin sunnuntain mukaisesti.

Kaukoliikenteen linja-autot:

to 18.6. ajetaan arkiliikenne. Useat liikennöitsijät ajavat lisäksi erilliset P-vuorot.
pe 19.6. ajetaan lauantailiikenne siten, että kello 13.00 ja sen jälkeen lähtevää liikennettä on rajoitetusti.
la 20.6. kaukoliikenteen bussivuoroja ajetaan rajoitetusti (useat vuorot peruutettu koko päivältä).
su 21.6. kaukoliikenne palaa aikataulujen mukaiseen liikenteeseen ja jatkuu sunnuntaiaikataulujen mukaisesti (S- ja SS-vuorot). Joitakin aamuyön vuoroja on vielä peruutettu.

Juhannuskokkoa voi polttaa iloisin mielin kun aukioloajat on huomioitu ajoissa.
Juhannuskokkoa voi polttaa iloisin mielin kun aukioloajat on huomioitu ajoissa.

Jos hätä kuitenkin iskee...

Rajoitukset eivät koske kioskikauppoja (enintään 100 m2), huoltoasema- ja autokauppoja eikä haja-asutusalueiden kauppoja (ns. kyläkaupat). Valikoimat ovat näissä kuitenkin suppeat, joten suuren suosion yllättäessä hyllyt saattavat tyhjentyä nopeastikin.

Lisää ajankohtaisia uutisia täällä

20106_22422.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201910_60296.jpg
Olisiko aika pienentää lämmityskustannuksia?
Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin. Meillä pohjoismaisessa ilmastossa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista. Siksi onkin erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä.
50_P_16682.jpg
Casa Humana apurahat 2008
Osuuskunta Suomen Asuntomessut myöntää vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja merkittävästä toiminnasta ihmisten asumisen laadun parantamiseksi asumisen-, asuntosuunnittelun ja rakentamisen tutkijoille. Apurahoja on myönnetty vuodesta 1981, jolloin perustettiin asuntomessurahasto. Vuodesta 2002 lähtien apurahat on myönnetty nimellä Casa Humana.Vuoden 2008 apurahat tulevat haettavaksi vuodenvaihteen jälkeen ja ne suunnataan asumisen energiatekniikan tutkimukseen, kokeiluun ja kehittämiseen. Hakuaikaa on aina 14.3.2008 asti.Lisätietoja Casa Humanasta antaa toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, puh. 020 743 7701.
20115_25991.jpg
Lopputarkastus?
Kysymys:Miten lopputarkastuksen kriteerit menevät? Pääsääntöhän taitaa olla, että talon on oltava valmis. Minulla on kyse talon merkittävästä laajennuksesta, jonka yhteydessä on vanhaakin osaa remontoitu melko paljon. Vanhan rakennuksen kellarissa on vielä keskeneräisiä rakenteita ja terassissa on vasta kansi ja väliaikaiset kaiteet. Konesaumattua peltikattoa ei myöskään ole vielä maalattu.Minua mietityttääkin, että miten valmista pitää olla, kun lopputarkastus tehdään ja pitääkö ns. vanhan osan olla tiptop kunnossa tarkastusvaiheessa?
20081_7799.jpg
Maanvaraisen lattian toimiva rakenne vaatii oikeat tuotteet
Maanvaraisen lattian ongelmana voi olla maaperässä olevan kosteuden tunkeutuminen lattiarakenteeseen. Ongelmia voivat aiheuttaa sekä kapillaarinen vedennousu että maaperästä rakenteisiin nouseva kosteus. Ongelma poistuu valitsemalla maanvaraisen lattian alle oikean kiviaineksen, joka katkaisee vedennousun. Tällainen tuote on Ruduksen Kapillaarikatkosepeli. Oikein suunnitellussa lattiarakenteessa kosteuskaan ei aiheuta rakenteen vaurioitumista.Lisätietoa kiviaineksista
20094_16164.jpg
Keskuspölynimurin jälkiasennus
Puzer-keskuspölynimurin asennus on helppoa ja nopeaa, myös jälkiasennuksena. Koko järjestelmän asentamiseen kuluu aikaa vain muutama tunti, eikä se häiritse asumista.Useimmissa pientaloissa on levyrakenteiset, onttorunkoiset seinät, joten runkoputken vetäminen käy usein nopeasti ja helposti. Putket voivat kulkea myös komeroiden sokkelitilassa tai muissa vastaavissa tiloissa. Siirtyminen huonetilasta toiseen tapahtuu ylä- tai välipohjan kautta.Katso tv-esitys keskuspölynimurin jälkiasennuksesta...Lisätietoa keskuspölynimureista...
201210_32656.jpg
ASTA RAKENTAJA 2014
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–16.2.2014Asta Rakentaja 2014 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Tulosta pääsylippu tästä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton