Enston PIR-valaisimilla mukavaa säästöä valaisinkustannuksiin

Valaistuksen hyvä toteutus lisää kodin jokapäiväistä käyttöarvoa. Valaistuksen toimiessa hyvin ei siihen tarvitse kiinnittää enää huomiota, mutta tilassa on mukava olla ja tehdä kodin jokapäiväisiä askareita. Enston PIR-valaisimet (passive infra red) on suunniteltu lisäämään arjen mukavuutta ja tehostamaan sähkön käyttöä. Valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti kun niitä tarvitaan eivätkä valot pala turhaan.

Lisätietoa kodin sähköistyksestä

Valaisimissa oleva infrapunatunnistin sytyttää valon, kun toiminta-alueella on ihmisiä ja sammuttaa valot säädetyn ajan kuluttua, kun alue tyhjenee. Mikäli tilassa on riittävä valaistustaso eli se ylittää säädetyn toimintaraja-arvon, valot pysyvät automaattisesti pois päältä.

Paikkoihin, jonne valot unohtuvat

PIR-valaisimet soveltuvat erinomaisesti tiloihin, joissa käydään kantamuksia käsissä tai jonne valot unohtuvat helposti päälle turhaan. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi eteiset, käytävät, rappuset, portaikot, kellarit, ullakot, autotallit ja työtilat. Ulkona voidaan valaista ulkorakennukset ja pihatiet.

Valaisimia on sekä seinä- että kattoasennukseen ulko- ja sisäkäyttöön. Ne soveltuvat kaikkiin tiloihin työkaluvajoista keittiöihin ja olohuoneisiin. Erilaiset koristerenkaat muuntavat valaisimen eri tiloihin ja haluttuun tyyliin sopivaksi.

Myös remonttikohteisiin

Enston PIR-valaisimet sopivat hyvin käytettäväksi myös pienissä remonttikohteissa. Tilaan saadaan toimiva valaistus ilman suuria johdotustöitä, sillä kytkimiä ja painonappeja ei tarvita, ja uudiskohteissa ne voidaankin unohtaa kokonaan käytettäessä PIR-valaisimia.

Valaisimien edut tulevat hyvin esille myös tiloissa, joissa esimerkiksi ovi- ja ikkunalistat tai kalusteratkaisut vaikeuttavat valokatkaisijoiden kätevää sijoittelua.

PIR-valaisimet tai hämäräkytkimet karkottavat pimeän pihalta

Ulkona PIR-valaisimet ovat helppo tapa hoitaa pihavalaistuksen sytyttäminen ja sammuttaminen. Valaistus toimii turvallisesti ja vaivattomasti automaattisen toimintansa ansiosta. Tunnistimien sisäänrakennetun hämäryystason mittauksella ohjataan valaistus toimimaan vain hämärän tullen ja estetään päiväsaikaan turha energian kulutus.

Liiketunnistimen avulla valaistuksen saa syttymään silloin, kun valvonta-alueella on liikettä. Se voidaan myös ohjata sytyttämään esimerkiksi eteisen valon valmiiksi.

Lisätietoa pihan valaistuksesta

Lisätietoa kodin sähköistyksestä
 
Päivitetty
25.11.2009