Rintamamiestalon peruskorjausmallit

Rintamamiestaloja on vuosina 1945-1970 rakennettu Suomeen n. 150 000 kpl. Valtaosa taloista on tehty saman perusratkaisun mukaan. Toisistaan nämä talot eroavat lähinnä huonejärjestyksessä ja mitoissa. Määräävänä tekijänä olevat porraskäytävät ja piippu ovat kuitenkin lähes kaikissa ratkaisuissa samassa paikassa.

Osa näistä taloista on peruskorjattu ja mahdollisesti laajennettu kertaalleen, osa ehkä jo kaksi kertaa. Peruskorjaustarve näissä taloissa on kuitenkin jatkuvaa. Keskimääräinen laajemman peruskorjaustarpeen väli on n. 20 vuotta. Taloja on korjattava 7500 kpl vuosittain, jotta kyseinen rakennuskanta uusiutuu kohtuullisesti.

Kaupallisesti rintamamiestalot ovat suosittuja. Lähes jokaiselle suomalaiselle talo valmiiksi rakennettuine vehmaine puutarhatontteineen on tuttu, mikä tekee näistä taloista kiinteistövälityksien kysytyimpiä kohteita. Voidaankin sanoa, että ko. rakennuskanta on huomattava osa Suomen kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta kansalaisomaisuudesta ja sitä on vaalittava.

Pohjapiirustukset: rintamamiestalon peruskorjausmallit

Katso pohjapiirustukset tästä
 
Julkaistu
21.1.2011